Nog een paar dagen wachten

De singel is rond. Maar wat kwam daarvoor kijken?

Nog wat laatste werkzaamheden en dan is volgende week zaterdag de singel officieel open. Utrecht is daarmee weer een stuk mooier geworden. Maar wat kwam daar voor kijken? Een aantal opmerkelijke cijfers op een rijtje.

Redactie

5 reacties

Reageren
  1. Ik verheug me op de talloze wandelingen die ik langs deze singel zal maken. Allen die hieraan hebben meegewerkt: heel veel dank!!

  2. De foto illustreert perfect dat bij de demping van de singel een stukje Zocherpark gesloopt werd wat vervangen wordt door een berm van gras. Ook de statige huizen aan beide kanten zijn gesloopt en door overwegend lelijke bouw vervangen. De restauratie is derhalve beperkt. Als de cirkel opnieuw rond is, heeft het proces van dempen en opnieuw uitgraven ongeveer een miljard gekost. Geld dat letterlijk in het water gegooid is door kortzichtige bestuurders.

  3. Wat had jij dán gewild, hr Westbroek? Dat de singel gedempt en de racebaan in betonbak waren behouden? Het dempen was kortzichtig; maar de singel min of meer herstellen toch niet? En .., tja,… dat kost wat.

  4. Het blijkt maar weer “De beste stuurlui staan altijd aan wal”. Die hebben ook niets geleerd van tijdsbestek en voortschrijdend inzicht.

    Destijds werd door menig Utrechtenaar wel is waar de Singel betreurd, maar overwegend werd de noodzaak door de Utrechters gevoeld i.v.m. Hoog Catherijne. Een shoppingmall in het centrum van het land; per trein bus en auto makkelijk te bereiken. Dit zou Utrecht van zijn provinciale en kleinsteedse imago afhelpen.
    Dat nu de trend is veranderd betekent weer nieuw aanpassing. Je zou het ook als flexibel kunnen betitelen dat de Singel weer terug is van weggeweest. Veel van de kosten zijn natuurlijk wel opgegaan aan banen van mensen van destijds en nu . Van die loonkosten zijn ook weer belastingen betaald. Dus vloeide het weer terug in de staatskas.

    Wat mij betreft geen krokodillentranen over de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *