provinciale staten

Definitieve uitslag Provinciale Statenverkiezingen bekend

De definitieve uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen zijn bekend. Op de site van de gemeente kun je precies zien hoe er bij jou in de buurt is gestemd en welke partijen de meeste stemmen hebben gekregen.

In bijna alle delen van de stad werd GroenLinks de grootste partij. In de meeste gevallen werd de partij gevolgd door D66 en de VVD. Behalve in Overvecht, Zuid-West en Vleuten-De Meern. In deze wijken stemden veel kiezers ook op DENK en Forum voor Democratie.  In Vleuten-De Meern  gingen de meeste stemmen naar de VVD.

De grootste partij per stembureau (bron: gemeente Utrecht)

Bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 was het D66 dat op de meeste stemmen kon rekenen. Zij waren in Overvecht en Vleuten-De Meern na overal de grootste. In Overvecht won de SP en in Vleuten-De Meern was toen ook de VVD de grootste partij.

In de binnenstad was de opkomst nu met 82 procent het hoogst. In Overvecht gingen de minste mensen naar de stembus. Hier lag de opkomst op 42 procent. In totaal was er een opkomst van 60,9 procent. Deze was flink hoger dan bij de vorige verkiezingen voor de provincie. Toen kwam 48,8 procent van de kiezers opdagen.

Alle cijfers van de verkiezingen zijn te vinden op de site van de gemeente.

Bron: Gemeente Utrecht

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *