provinciale staten

Verkiezingsuitslag Provinciale Staten: Groenlinks en VVD grootste, FVD op derde plek

GroenLinks is de grootste partij in Utrecht geworden. Ook op provinciaal niveau kregen zij de meeste stemmen. De VVD en Forum voor Democratie maken de top drie in de provincie Utrecht compleet. De opkomst lag in Utrecht op 60,7 procent.

In twaalf gemeenten in de provincie is de VVD de grootste partij. Gevolgd door het CDA en de SGP. Zij kwamen beide in drie gemeenten als winnaar uit de bus. GroenLinks werd in zowel Utrecht als Amersfoort de grootste partij. Nieuwkomer Forum voor Democratie werd Nieuwegein en Vijfheerenlanden de grootste.

Provinciaal bestaat de top drie uit GroenLinks, VVD en Forum voor Democratie. Voor die eerste twee partijen is er een gedeelde eerste plaats met acht zetels in het provinciebestuur. Forum weet er zes te behalen. Op de ChristenUnie na verliezen alle coalitiepartijen een of meerdere zetels in het provinciebestuur. Op social media reageerden verschillende Utrechters op de uitslag in de stad en de provincie.

Manon Uphoff
3 uur ·
Was verbijsterd, ben verbijsterd. Moet nu door met verbijstering. Ondertussen spat ene TB natuurlijk met gemak uiteen tot wel 100.000 TB’s om al die plekken te vullen. Mijn optimisme laat me even in de steek. Dit is het Holle Land, waar de Holle Geluiden eindeloos eindeloos worden versterkt. Het geluid is niet nieuw en dat is het nooit geweest, maar holle geluiden op holle plekken maken echo’s. Ik haal deze post straks weer weg hoor, we moeten door en ik gun TB ook niet zoveel ruimte op deze pagina.

https://www.facebook.com/wiljan.vandenakker/posts/291452211786491

https://www.facebook.com/emiel.schaap.5/posts/2214202338623561

https://www.facebook.com/jeroen.wielaert.3/posts/2048003401941869

https://www.facebook.com/kees.wennekendonk/posts/10215525650546953

De uitslagen van de waterschapsverkiezingen komen op maandag 25 maart.

De volledige uitslag voor de provincie Utrecht is te vinden op de website van RTV Utrecht.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *