Henk vlogt

De Rabobank verdenkt Henk Westbroek van witwassen

 • Door Redactie
 • |
 • 2 april 2023
 • |
 • 43 reacties

Henk wilde een paar duizend euro opnemen van zijn rekening bij de Rabobank. Wat gaat u met dat geld doen mijnheer Westbroek, vroeg de bank. Zijn antwoord zorgde voor paniek bij de Rabo en er komt eerst een diepgravend onderzoek naar het bestedingspatroon van hun klant. En daarna krijgt hij misschien zijn geld.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

42 reacties

 • Henk Westbroek schreef:

  Foutje koppenmaker, er werd vermoed dat ik mijn geld zou verzwarten in plaats van witwassen.

 • I van Dijk schreef:

  Het lijkt de belastingdienst wel, kan er nog wel iets goed gaan in dit land. Wat denkt zo’n bank wel. Het is niet hun geld.

 • Guido Wever schreef:

  Omdat Henk mijn buurman is, vroeg ik hem of er sprake is van een 1 april grap die per abuis een dag te vroeg geplaatst is. Zijn reactie; de rabobank maakt geen grappen.

 • Anno Niem schreef:

  Henk is het type dat ook bomgrapjes in het vliegtuig maakt. Dan krijg je soms de deksel op de neus.

 • F. Benschop schreef:

  @Anno Niem. Het gaat in dit geval niet om het antwoord, het gaat om de vraag. Waar bemoeit die bank zich mee? Rare naam overigens, Anno Niem.

 • Mart Venema schreef:

  Logische vraag van de rabobank. Want voor een paar duizend euro kan je natuurlijk met gemak een criminele organisatie financieren.

 • Fred schreef:

  Ik hoop wel dat Henk ons op de hoogte houdt van het vervolg van deze soap. Want hoe gaat de bank dit verder aanpakken en oplossen?

 • Anno Niem schreef:

  @F. Benschop, de rabobank is wettelijk verplicht om ernaar te vragen. Het staat namelijk in de wet! (Wwft). Jaarlijks gaat er voor 16 miljard aan zwart geld rond.

  Leuk grapje dat je geld opneemt voor zwartwerkers, maar onderaan de steep gaat dit gewoon ten koste van de belastingbetaler!

 • G.H. Kleywegt schreef:

  Ik begrijp dat de banken witwaspraktijken in de gaten moeten houden. Maar vragen stellen over de besteding van een paar duizend euro is te gek voor woorden.

 • Wilma schreef:

  Het wordt steeds gekker al dat gecontroleer.
  Het gaat de bank geen bal aan wat hijmet zijn eerlijk verdiende geld doet

 • P. Huizinga schreef:

  @wilma, het gaat de bank absoluut wat aan! Op het moment dat het geld op een rekening van een bank staat is deze bank betrokken bij betreffende betalingsverkeer. Dan moet die bank zich gewoon aan de wet houden en onderzoek doen naar de gelden. Ik heb bij de Deutsche Bank gewerkt dus ik zal het toch wel beter weten.

 • Gerrel Liesdek schreef:

  Toch opmerkelijk dat men reageert zonder zich te vergewissen of dit de bank te verwijten valt. Tegenwoordig moet de bank elke transactie verifiëren en valideren. Dit eist de nieuwe wetgeving de WWFT.
  Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

 • Bea schreef:

  Hoe doen andere banken dit?

 • R. Hobbelman schreef:

  Deze controledrift gaat erg ver. Vragen stellen bij een transactie van een paar duizend euro lijkt me weinig zin hebben. Doet de klant dit dagelijks, dan is het een ander verhaal.

 • Marianne schreef:

  @Bea
  Alle banken hebben deze verplichting in het kader van de wet WWFT.

 • DickyDick schreef:

  “Wie kaatst de kan de bal verwachten.”
  Als Henk had gezegt:”ik heb een mooie kluis van de notaris gekregen, met 2 sleutels. Het lijkt mij verstandig om mijn saldo op te nemen, vanwege te verwachten problemen met de Bank”
  Dan had hij het gewoon in een grote tas meegekregen.

 • Henk Westbroek schreef:

  Waarde heer Dick, uw reactie geeft precies de absurditeit van de vraag en de onderliggende wetgeving aan.
  Een bankmedewerker moet een vraag stellen maar het gaat niet om het antwoord. De medewerker vraagt, en boeven liegen. En mensen zoals ik die op hun privacy gesteld zijn, worden bijgebracht dat liegen het leven binnen de bankwereld vergemakkelijkt. ik ga in het vervolg zeggen dat ik het bij AH uit ga geven en gedeeltelijk vergokken en er gedeeltelijk de wasbeurten van de auto mee betaal en een paar bossen bloemen voor mijn vrouw mee ga kopen en er een halve boerenkaas mee koop.

 • Hans Palenlader schreef:

  Nederland is een dictatuur geworden.

 • A. Vogel schreef:

  Met welke antwoord was de bank wel tevreden geweest?

 • Coen Simons schreef:

  Het is de bedoeling dat banken dergelijke vragen al mogen stellen bij transacties boven de 100 euro. We zijn knettergek geworden.

 • Mary De ruyter schreef:

  mijn Buurvrouw hetzelfde zo’n 10 jaar geleden Ook Rabobank
  ze was 77 jaar En toen vroegen ze ook wat gaat u ermeedoen
  Haar antwoord was verbrassen
  Toen moest er iemand bijkomen En die vroeg het nog is Nou zegt ze ik zo lekker naar Amsterdam en lekker gekke dingen ervan kopen Maar als jullie niet opschieten moet ik morgen weer .En dan heb ik meer geld nodig En er werd even overlegt en ze kreeg haar 500 euro Wij lachend weg
  we gingen een laptop kopen die ze gezien had
  En als ze weer geld ging halen zei ze altijd Ik wil zoveel euro het is al weer op vandaag ga ik naar het casino verrassen

 • Bernard Tomlow schreef:

  Het wordt nog veel gekker Minister Kaag wil per 1 juli 2023 een verbod op contante betalingen boven de drieduizend .De banken gezamenlijk moeten dan alle banktransacties van alle Nederlandse rekeninghouders monitoren. Je wordt dus direct verdachte.Het Bureau Toezicht witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) van de Belastingdienst zal toezicht op verbod gaan houden.
  De Belastingdienst zelf heeft grote vraagtekens bij de fraudebestendigheid en noemt als voorbeeld het opknippen van transacties.
  Misschien moet mevrouw Kaag het boekje van Maxim Februari : ‘Doe zelf normaal,menselijk recht in tijden van datasturing en natuurgeweld’ eens lezen.Voor haar twee uurtjes. Zijn conclusie;dit soort overheidscontrole is een directe aantasting van rechtsstaat en persoonsrechten.Kennelijk is het boekje buiten het parlement wel gelezen.
  De Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt dat het voorstel tot ongekende massasurveillance kan leiden. Privacystichting Privacy First noemt het een bancair sleepnet en de Raad van State sprak eerder van een vergaande inbreuk op de grondrechten van burgers. In een toelichting op het wetsvoorstel erkent Kaag dat de effectiviteit van het gezamenlijk monitoren van transacties door banken, zoals opgenomen in het wetsvoorstel, niet onomstotelijk vaststaat.
  Wanneer zeggen wij als burger:genoeg is genoeg!Ik zeg steeds meer :kontrole kan goed zijn,vertrouwen is beter.En ;lees Februari!

 • Toine Goossens schreef:

  Mooie post Henk, we beginnen steeds meer in een dictatuur te leven. Niet de dictatuur van de een of andere politicus, nee de dictatuur van wet- en regelgeving.

  Uiteindelijk hebben wij, burgers, daar zelf schuld aan. Er hoeft maar ietwat niet gebruikelijk te zijn, of we klimmen in de pen dat dat een ernstig risico voor ons is. Wij willen massaal in een nul risico samenleving leven. Het instrument dat wij daarvoor inzetten is wantrouwen en controle; controle tot op het bot, zo heb jij nu ervaren. Controle die het ‘Doenvermogen’ van ons aantast. Altijd is er wel de een of andere idioot die vind dat de werkelijkheid niet aanvaardbaar is.

  Jij, ik, ervaren dat als pestgedrag. Terecht maken we ons boos, omdat er weer iets ridicuuls is bedacht. Omdat er weer iemand is die iedereen de wet voor wil schrijven. Hebben we ons net van de dictatuur van de katholieke en protestantse kerken bevrijd, of er staan zendelingen op die de ontstane dwanglacune op wensen te vullen. Zoals ook vroeger, ons wordt niets gevraagd.
  Het dwangmatig ingestelde deel van intellectueel Nederland gaat onverstoorbaar haar gang. BBB is het resultaat.

 • Bart schreef:

  Als het zijn geld is waar hij voor gewerkt heeft mag je het toch van de bank afhalen?
  Je betaald voor een rekening je werkt voor het geld wat er op komt en dan zal de bank ook nog mogen bepalen wat ik of hij er mee doet. Wat een gekke wereld waar we in leven.

 • M.D. schreef:

  Heb een aantal jaren geleden exact hetzelfde meegemaakt bij de Rabo rakkers…
  Ook ik kreeg de vraag wat ik met mijn geld ging doen… op mijn antwoord dat hij daar niets mee te maken had kregen mijn vrouw en ik, nadat de nodige administratie was verricht, de vraag; u gaat dus wat leuks kopen voor uzelf?
  Mijn antwoord; nogmaals, daar heb jij niets mee te maken! Maar als je het weten wil, mijn vrouw en ik zijn swingers en zijn van plan vanavond eens lekker de beest uit te gaan hangen en helemaal los te gaan!
  Daar kon de stropdas ff niks mee??
  En een boze echtgenote haha
  In mijn ogen zijn de banken één van de grootste criminele organisaties maar dit terzijde…

 • Jacq Bergenhenegouwen schreef:

  Ik had het vorige maand bij een betaling van een koop via facebook van e 50. Was wel een andere bank waarvoor het was. Bleek het een bijzonder land te zijn waar niet teveel naar toe mag. Artikel ondertussen wel gekregen. Wordt met kline bedragen dus ook gowd opgelet.

 • W. Löbker schreef:

  Het feit dat sommige reacties aangeven dat het normaal is omdat het in de wet staat is al absurd. Die antwoorden geven slapende burgers die alles maar accepteren omdat de politiek het bedenkt!DÁT zijn de burgers die dictatuur laten groeien ?

 • Truus Lenting schreef:

  Ik heb het zelfde gehad maar heb een goed gesprek gehad en alles is goed gekomen

 • Roughnek schreef:

  Dit is het begin van de invoering van de CBDC, het gaat om totale controle van ALLE betalingsverkeer, als je niet voldoet aan het narratief dan wordt je gewoon geblokt van je eigen geld.

 • Edju schreef:

  En als er niets aan de hand blijkt te zijn…
  -krijgt heer Westbroek een schadevergoeding.
  -de wettelijke rente
  -gaat de bank ook gangen na van bewindslieden?

  Zoals de aanschaf van vaccins bij de medicijnmafdia?

 • Hans Jansen schreef:

  Al het geld van de bank halen kijken wat er dan gebeurt

 • Oosterbaan schreef:

  Dus daarom mensen zet geen geld meer op wat voor bank ooit en wat u verdiend neem t gelijk op …. dan leert de bank eens af dat alles wat er op staat van hun zou zijn of er over denkt te kunnen beschikken …. witte boorden mafia

 • Michiel schreef:

  Wat een onzinreacties hier. Toen banken onbewust boeven financierden was het land te klein en kwamer er heel veel regels waar ze zich aan moeten houden. Nu houden ze zich eraan, is het weer niet goed.

 • Oene schreef:

  Denken ze nou werkelijk dat een echte crimineel of aanslagpleger zelf naar de balie van de bank gaat om geld op te nemen? Die bedienen zich van veel slimmere constructies en omzeilen zo de lastige vragen van de banken…

 • G. Kalsbeek schreef:

  Na wijzigen van je betaalpslimiet kun je tot 5000€ pinnen bij geldmaat. Gaan ze dat dan ook kontroleren?

 • Tuig schreef:

  Waarom haaktie flappen niet uit de automaat? Niks geen gedoe
  Belt de bank op ? Niet opnemen

 • Don Wijnands schreef:

  Laten wij de Rabobank eens doorlichten. Die hebben vast nog wel enkele schandaaltjes liggen…

 • George Alexandre schreef:

  Dat er nog personen rondlopen die dit oké vinden, en nog lopen te verdedigen ook.
  Het zijn vast dezelfde personen die degenen die geen vaccinatie hoefden buiten wilden sluiten.

 • Ralf Dekker schreef:

  Beste Henk, je bent niet de enige die hier last van heeft. Mijn moeder kreeg een kleine erfenis van haar overleden tante van 3000 euro. Omdat mijn moeder leeft van een klein pensioentje viel dit bedrag op en moest ze ook aantonen dat haar tante overleden was.. ongelooflijk! Zo ken ik nog veel meer voorbeelden uit mijn omgeving van hard werkende & nette mensen die ook hun hele privé leven met documentatie moesten overleggen.

  Daarentegen zijn de schavuiten die ik ken degenen die iedere keer de dans ontspringen. Denk je nou echt dat die hun drugsgeld via de bank laten lopen.

  Heel het systeem geeft een schijnzekerheid. Het is gebaseerd op “ik moet het u vragen, maar heb er ook geen zin in om het eigenlijk te doen”.

  Banken dragen jaarlijks ruim 1 miljoen van deze transacties over aan de Financial Intelligence Unit (FIU). De FIU heeft 40 man in dienst en pakt maar 1 procent Max op. Die dragen ze over aan justitie, die daarna alleen documenteert en het gebruikt als bewijs wanneer het relevant wordt vanuit een ander strafbaar feit.. dus niks hoeven pro actief pakken.

  Het geeft temeer aan hoe wij doorgeschoten zijn in deze compliance maatschappij! Ali Niknam van Bunq bank gaat de strijd hier tegen de DNB aan, dat is iemand die nog nadenkt ipv de andere bankbestuurders die slaafs volgen en hun klanten & medewerkers lastig vallen met zoveel compliancr

  Henk.. doe de maatschappij een plezier… maak hier een Buckler moment van en stel dit aub aan de kaak! We moeten af van al die vinklijstjes!

 • Johnny schreef:

  Wat een idiote reactie van de Rabobank het gaat hun geen reet aan hoeveel geld Henk opneemt en helemaal niet wat hij ermee gaat doen. Ik ging gelijk weg bij zo’n bank. Belachelijk….

 • Peter schreef:

  De banken hebben allemaal fraude gepleegd. Veel schandalen zijn opgevallen. Maar hoeveel zijn er die niet opgevallen zijn? Ik denk wel 5x zoveel, als het niet met is. We zijn wat dat betreft allemaal blind. De schuld wordt nu de burger in de schoenen geschoven! Iedereen zou de banken moeten boycotten, laat ze maar failliet gaan, die boeven!

 • Maarten schreef:

  Tsja, de bank van de gedwongen schaalvergroting van de boerensector wil blijkbaar op een stompzinnige manier laten zien dat ze zorgvuldig omgaan met andermans centen belangrijkvinden. Maar, by the way, waarom heeft Henk in godsnaam een rekening bij de boerenleenbank?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *