Sport, muziek en cabaret

De BuitenSpelen: Een zomers stadsfestival met theater, sport, terras en dj’s op het Lucasbolwerk


In een paviljoen op het Lucabolwerk speelt Stadsschouwburg Utrecht deze zomer buiten. Van 3 t/m 18 juli kan het publiek terecht voor voorstellingen, eredivisie-beachvolleybalwedstrijden en een hapje en drankje op de tribune mét panoramaterras.

Het eerste weekend wordt de zand-arena bespeeld door Nederlands beste beachvolleyballers. De dagen erna is de arena het terrein voor sportverenigingen. Het panoramaterras, met uitzicht over de stad, is de gehele periode geopend voor een hapje en drankje. De tweede week, van 12 t/m 18 juli, zijn er ’s avonds en in het weekend overdag voorstellingen met cabaret, opera of (jeugd)theater en worden de avonden afgesloten met een DJ.

Eredivisieweekend Beachvolleybal
De BuitenSpelen gaan in het eerste weekend, 3 en 4 juli, van start met ‘Eredivisie Beach’, de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen, georganiseerd door Sportworx.

Theater op ‘t zand

Van 12 t/m 18 juli is er elke avond, en in het weekend overdag, een voorstelling te zien. Zo brengt Ellen ten Damme een speciaal gemaakte voorstelling vol muzikale hoogtepunten. De Nederlandse Reisopera komt met de vrolijke én weemoedige opera ‘Magelone & Peter’. Cabaretier Andries Tunru presenteert een zandeditie van ‘Lachen met volle mond’. In het weekend speelt het Utrechtse gezelschap Rake Klappen hun voorstelling ‘Coup Coup, Bye Bye (6+)’ in het zand.

Samenwerking Sportworx

De invulling van het paviljoen is een samenwerking met Sportworx. Een internationale sportorganisaties die verbinding maakt tussen (sport)prestaties en entertainment. Al eerder werkte de schouwburg samen met Sportworx. In 2017 werd ‘King of the Court’ op het Lucabolwerk geïntroduceerd. Een beachvolleybal-spel waarbij vijf teams in drie korte rondes spelen om de titel.

Het kan zijn dat dit een Testen voor Toegang evenement wordt.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *