Broese boekverkopers

De Broese vinyl top 10 (+ Bertram Borkes tipt een muzikale zomer)

Bertram Borkes tipt

Deze week vieren we de muzikale zomer met een vinyl top 10.

  1. Harry styles : Harry’s house
  2. Maneskin : Teatro D’ira
  3. Froukje: Uitzinnig
  4. Olivia Rodrigo : Sour
  5. Tyler the creator : Call me if you get lost
  6. Phoebe Bridgers :  Punisher
  7. Girl in red : if I could make it go quiet
  8. Red hot chili peppers : Unlimited love  
  9. Abba : gold
  10. Sufjan Stevens : Carrie & lowell
Harry Stiles op nr. 1

Houdt u ook van muziek?

Na twee schraalhans jaren in cultuurland kunnen de zomerfestivals eíndelijk weer doorgang vinden. Hoe fijn is dat! Van tent naar hoofdpodium, van camping naar dansen in de nacht. Muziek om aan te laven, te voelen en een enkele keer om euforisch van een magische optreden te worden. Tuurlijk, er zijn op dit soort dagen artiesten die ronduit tegenvallen, slecht bij stem zijn of ongeïnspireerd…  Maar het belangrijkste dat muziek ons troost biedt in verwarrende tijden als deze.

Aangezien we bij Broese een breed, maar doorgaans jong publiek hebben die bij ons vinyl aanschaft, en ook zomerfestivals bezoekt, of ook de internationale artiesten omarmen die ons hoofdstad platspelen is dat gemakkelijk uit onze top tien af te lezen.

Onbetwist op nummer 1 staat het in mei verschenen derde album van Harry Styles.  Alom ronkende albumrecensies en onlangs een 4-sterren optreden in ons land.  Wereldwijd verreweg de meest verkocht vinylplaat van dit jaar!  Trouwens ook alle albums van songfestivalwinnaar Maneskin in mijn top 25, Teatro’s flair haalt de top 3. Nationale trots Froukje staat geprogrammeerd op nagenoeg ieder festival en brengt zalen jonge mensen in vervoering. Rapper en modekoning Tyler the Creator is terug na zijn onderscheidende Igor album.  Phoebe & Girl in red gaven puike shows op DTRH.  Er is sowieso een grote groep jonge dames met een duidelijk grote invloed, openheid en een heel fanatieke fanbase die zich in de teksten en thema’s herkennen.  

Ik wil tenslotte nummer 10 nog expliciet aanstippen. Want opmerkelijk is dat Carrie & Lowell door deze jonge groep massaal wordt aangeschaft.  Aangezien de boekverfilming van André Aciman coming of age verhaal op veel jonge mensen een onuitwisbare indruk maakt, en dito soundtrack een substantieel aantal tracks van Sufjan Stevens van dit album over zijn wijlen moeder heeft opgenomen is voor mij een positief teken dat een dergelijke gevoelige, wat ouder album zo wordt omarmt.  Maak er een mooie muzikale zomer van!

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *