Broese boekverkopers

De Broese top 10 (+ deze week tip van boekverkoper Marijke Knecht)

Boekverkoopster Marijke Knecht

Vanaf vandaag wekelijks op De Nuk de Broese top 10, aangevuld met een boekentip van één van de vele boekverkopers die bij Broese werkzaam zijn.

  1. Koning van Katoren (Jan Terlouw)
  2. De meeste mensen deugen (Rutger Bregman)
  3. 21 lessen voor de 21 ste eeuw (Yoval Noah Harari)
  4. Finse dagen (Herman Koch)
  5. Bloemblad van zee (Isabel Allende)
  6. Ik heb niets tegen antisemieten (Ronit Palache)
  7. Het gewicht van woorden (Pacal Mercier)
  8. Mens/onmens (Bas Heijne)
  9. Homo Deus (Yoval Noah Harari)
  10. De cursus omgaan met teleurstellingen (Herman Finkers)

 

De tip van Marijke Knecht: “Alles wat was” van Stine Jensen.

Een informatief boek voor jonge lezers (8+) dat hen bewust maakt van hun gevoelens en hen stimuleert om over die gevoelens na te denken. Wanneer neem je afscheid? Is het voor altijd of voor even?

Neem je afscheid van een persoon, iemand die je lief vindt, een huisdier, een vertrouwde plek of een situatie. Voor alles is een vorm en alle kinderen krijgen er mee te maken. Maar hoe ga je ermee om? Afscheid nemen kan zwaar zijn en moeilijk, maar ook mooi. Want als je ergens afscheid van neemt, komt er ook weer ruimte voor iets nieuws.

In dit boek komen diverse thema’s aan bod: van rouwen, doodgaan, begraven en troost naar opnieuw beginnen. Het laat leeftijdsgenootjes aan het woord over hun afscheid en nodigt uit om met elkaar te praten over doodgaan, verdriet, veranderingen, verhuizing, scheiding en gemis. Wat voel je en wat doet het met je. Het verhaal wordt ondersteund door filosofische wijsheden en geeft ons soms ook een kijkje over de grens wanneer niet alleen Nederlandse gewoonten maar ook die uit andere landen aan bod komen. De schrijfster spreekt met respect over thema’s als religie en rituelen.

Vandaar mijn advies aan leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s: loop even naar de boekhandel voor dit boek, koop het, lees het, denk er over na, zet het in de kast en laat het wachten op dat ene moment. Want dat moment komt altijd onverwachts.

Stine Jensen, schrijfster van o.a. Lieve Stine, weet jij het? en Alles wat ik voel, heeft wederom een boek geschreven dat er nog niet was en dat het waard is om (samen) te lezen.De illustraties zijn van Marijke Klompmaker, zij weet in haar prachtige tekeningen emoties als verdriet, eenzaamheid, dromerige gedachten heel herkenbaar vast te leggen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *