Broese boekverkopers

De Broese top 10 (+ de tip van boekverkoper Marjolein van der Elburg)

Marjolein van der Elburg

Zoönose van David Quammen behandelt de wetenschappelijke en ecologische achtergronden van de huidige coronacrisis.  Het boek komt binnen op nr. 10.

Top 10 van deze week

 

  1. Historische Atlas van Utrecht / Broese
  2. De meeste mensen deugen / Rutger Bregman
  3. De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog
  4. Japan in honderd kleine stukjes / Pauline Cornelisse
  5. Max, Mischa en het Tet-offensief / Johan Harstad
  6. De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s
  7. De spiegel & het licht / Mantel
  8. Sakura / Abe
  9. Home Made Basics / Yvette van Boven
  10.  Zoönose / Quammen

Marjolein van der Elburg tipt Liefde, als dat het is van Marijke Schermer

Een eerste kalverliefde, een huwelijk, een verstikkende relatie en afstandelijke vrijblijvendheid. Wat liefde is, hoe je je identiteit en vrijheid in een relatie behoudt, is wat Marijke Schermer onderzoekt. Het is een verslag van pijn, onzekerheid, verdriet en soms een beetje liefde, als dat het is…

Het huwelijk met David en haar kinderen, geven Terri het gevoel dat ze stikt. Ze vertrekt naar haar nieuwe liefde Lucas. Lucas is afstandelijk, hun relatie is vrijblijvend. Is het lust of is het liefde? Wellicht was weggaan bij David een vergissing?
Marijke omschrijft Terri’s twijfels en gedachtes nauwkeurig, geen woord is overbodig.
David vraagt zich af waarom Terri haar twijfels niet met hem heeft gedeeld en wat dat zegt over hun relatie. De laatste indruk heeft invloed op al het andere.
Zo ook de eerste. David ontmoet Sev op een datingsite. Ze ontmoeten elkaar alleen in haar huis en verder niet. Hij is haar ‘eiland in de tijd’.
Het besluit van Terri om weg te gaan raakt ook de kinderen. Hun dochter Krista ervaart tijdens dit alles haar eerste kalverliefde.

Het lijkt een gewoon verhaal. Toch zit er een gelaagdheid in die Marijke Schermer met weinig woorden weet te bevatten. Je gaat op in het proces van de personages. Ook zet het je aan het denken, wat is liefde? Je neemt een kijkje in het hoofd van de personages gedurende hun worstelingen. Liefde is een proces van jezelf. Het is iets waar je wel over kunt praten maar niet zeker weet of de ander het wel echt begrijpt. Marijke Schermer schrijft zo helder dat je begrijpt waar Terri doorheen gaat ook al is je eerste gedachte: Waarom doet ze dit?  Ze laat haar kinderen en haar man in de steek.

Lees dit boek. Ik kan het iedereen aanraden! Liefde is iets dat we allemaal ervaren en soms ook de daarbij horende worsteling. Marijke Schermer slaagt erin je op een ogenschijnlijk objectieve manier naar de diverse liefdesrelaties te laten kijken.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *