Korenfestival

Cultuur in Oost, een bijzondere stichting 

In Utrecht oost is sinds 2011 de Stichting Cultuur in Oost (CIO) actief. De stichting werd op initiatief van de gemeente opgericht met als doel bewoners en ondernemers van Utrecht-oost door middel van culturele activiteiten met elkaar te verbinden. De gemeente stelde daartoe een subsidie beschikbaar die het mogelijk maakte om evenementen te organiseren. Een van die evenementen is het inmiddels bekende jaarlijkse Korenfestival dat dit jaar plaatsvindt op zondag 29 september. 

Bij de oprichting in 2011 was de door de gemeente toegekende subsidie zodanig dat het toenmalige bestuur een aantal evenementen per jaar kon organiseren. Inmiddels is de subsidiekraan behoorlijk dichtgedraaid en moet het huidige bestuur jaarlijks op zoek naar andere subsidiënten. Via diverse fondsen harkt CIO jaarlijks voldoende geld binnen om het eerdergenoemde Korenfestival te organiserenVoor meer activiteiten is helaas geen financiële ruimte’, vertelt voorzitter Marleen de Bruin. 

‘Wij zijn al erg blij dat we het Korenfestival ieder jaar kunnen organiseren al is het wel rekenen tot achter de komma’, aldus De Bruin. ‘De eerste jaren was de entree gratis, maar nu moeten we om geen schulden te maken entree heffen, daarom moeten ook de deelnemende koren een bescheiden bedrag bijdragen’. 

Het Korenfestival dat vanaf het begin plaatsvindt in de gebouwen van het Utrecht University College (UUC)aan de Prins Hendriklaan, begon enkele jaren geleden bescheiden in twee zalen. Inmiddels wordt gebruikt gemaakt van 5 vijf locaties op het UCC, treden er dertig(!) koren op en worden net als verleden jaar enkele duizenden bezoekers verwacht, deze kunnen tijdens de pauzes een klein opgezette kunstmarkt bezoeken die dit jaar voor de derde keer op het buitenterrein aan het festival is toegevoegd. Daarnaast is er een Italiaanse koffiebar en een broodjescateraar.  

De Stichting Cultuur in Oost, is een bijzondere stichting met een zeskoppig bestuur dat zich ieder jaar belangeloos inzet om met bescheiden middelen een prachtig evenement te organiseren. Op de website staan de deelnemende koren, openingstijden en andere relevante informatie vermeld. Noteer maar vast in uw agenda: zondag 29 september! 

www.cultuurinoost.nl 

 

Marcel Gieling 

 

 

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Marleen de Bruyn schreef:

    De 5e editie van het korenfestival wordt uitgebreid met een podium buiten waarop kleinere optredens (versterkt) optreden. Er is nog plek voor een optreden. Het mag van alles zijn. Van verhalenvertellers, kleinkunst tot opera en bandjes. Ook zijn er nog enkele marktkramen beschikbaar. Interesse? Ga naar http://www.cultuurinoost.nl of stuur een berichtje via onze facebookpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *