Voorpremière

Once Were Brothers: Opkomst en ondergang van The Band

In samenwerking met het muziekdocumentaire festival IN-EDIT presenteert LHC op woensdag 19 augustus een voorpremière van Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band. Deze speciale vertoning zal worden voorzien van een digitale Q&A met regisseur Daniel Roher.

De jaren ’60 waren de hoogtijdagen van de legendarische muziekgroep ‘The Band’, die niet alleen het subgenre ‘Americana’ uitvond, maar waarvan de leden “three of the greatest white singers in rock history” waren, aldus de ‘Boss’ Springsteen. Op jonge leeftijd worden de vijf geniale muzikanten als begeleidingsband bij elkaar gezet en er ontstaat een zeldzaam hechte broederschap tussen hen. Na een mislukte tour met Bob Dylan trekken de bandleden zich terug in een lelijk roze huis op het platteland van Woodstock. Ze leven er als een gezin, maken veel lol en musiceren elke dag in de kelder. Vervolgens debuteren ze met een plaat die zo vanzelfsprekend Rockabilly, Bob Dylan, Muddy Waters en Roots Music mengt, dat ze pardoes het nieuw subgenre Americana introduceren. Na acht jaar luiden drugs en ruzie het einde in van de prachtige liedjes en hechte broederschap. “There is no band that emphasises coming together and becoming greater than the sum of their parts than The Band. Simply their name The Band. That was it!” – Bruce Springsteen.

In deze documentaire vertelt een van de twee nog in leven zijnde bandleden, Robbie Robertson, het verhaal van de opkomst en ondergang van The Band – vol muziek en begeleid door enthousiaste fans als Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Eric Clapton, Taj Mahal en Van Morrison.

Voorpremière 19 augustus in LHC  – Kaartverkoop start op maandag 10 augustus na 17:00.

Hieronder de trailer.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *