Winactie

In de documentaire Het Atelier filmt Freek de Jonge de opmerkelijke veerkracht van zijn vrouw Hella

Het LHC vertoont aanstaande zaterdagmiddag om 16.00 uur de documentaire Het Atelier. Na afloop gaan maker Freek de Jonge en hoofdpersoon Hella in gesprek met het publiek. De Nuk mag 5×2 kaartjes weggeven.

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht.

Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre.

Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met eigen verhalen.
Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context.
In Het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven. 

Na afloop van de film zijn Hella en Freek de Jonge te gast voor een Q&A en gaan zij samen met het publiek in gesprek over het maakproces van de film.

De Nuk mag 5×2 kaartjes weggeven. Stuur voor donderdag 22.00 uur een mail naar redactie@denuk.nl o.v.v. Het Theater. Winnaars krijgen vrijdag bericht.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *