Broese boekverkopers

Broese Top 10 (+ boekverkoper William Hartman tipt ‘Kook dit boek’)

William Hartman tipt

Top 10 Broese

 1. Naar het paradijs – To Paradise / Hanya Yanagihara
 2. De jongen, de mol, de vos en het paard / Mackesy
 3. Normal People – Normale mensen / Sally Rooney
 4. De egel, dat ben ik / Toon Tellegen
 5. Fortuna’s kinderen / Annejet van der Zijl
 6. Het grote Bosatlas puzzelboek II / P. Vroege, T. Tichelaar
 7. Het nationaalsocialisme als rancuneleer / M. ter Braak, B. Heijne
 8. Kruispunt – Crossroads / Jonathan Franzen
 9. Het aanzien van 2021 / Han van Bree
 10. Aleksandra / Lisa Weeda
Aleksandra van Lisa Weeda komt binnen op nr. 10

“Kook dit boek” van Molly Baz is een heel slim bedacht basiskookboek

Regelmatig krijgen wij de vraag naar een basiskookboek. Al heel gauw grijpen we dan terug op klassiekers en heel veel aanwas is er niet.

Tot Molly Baz besloot om het anders te doen…..

Wat soms mist bij basiskookboeken is de instructie; het is toch het makkelijkst als iemand het even voor doet.  Molly heeft heel slim bedacht om QR codes bij de recepten te plaatsen. Je richt gewoon je camera van je telefoon of iPad op de QR code en je krijgt een duidelijke instructie (de QR codes vind je naast de recepten, maar ook achter in het boek waar de codes allemaal duidelijk zijn weergegeven). De technieken van de QR codes zijn simpel maar goed doordacht; hoe snipper je een ui? Hoe snijd je een kip aan? Hoe verwijder je de darm van een garnaal? Echt handig om tijdens het koken te volgen.

De receptuur vind je in dit boek na een inleiding, keukenuitrusting en een gedeelte over smaak. Naast kip, rund-, varkens-en lamsvlees vind je een hoofdstuk over vis en zeevruchten, eieren, pasta, heel veel groente maar ook gebak en zoetigheden. Na de hoofdstukken met recepten volgt een hoofdstuk over vet, zout, zuur, pittig en umami.

De opmaak van het boek is modern, op prachtig roomwit papier en de foto’s geven de sfeer in de keuken perfect weer. Molly neemt je in dit boek aan de hand, daagt je uit om je kook-skills wat te upgraden, maar er is voldoende ruimte om je eigen gang te gaan. De recepten zijn heerlijk, restaurantwaardig en verrassend. Mijn aanbeveling zou zijn: koop dit boek en kook dit boek stuk! 

Molly is kookboekenauteur en receptenontwikkelaar ze heeft 2 YouTube kanalen: Making Perfect en Molly Tries. Ze woont met haar man Ben en hond Tuna in Los Angeles. (William Hartman)

Redactie

Eén reactie

Reageren
 1. Inmiddels ben ik dankzij William de trotse eigenaar van dit mooie kookboek. Als je het boek doorleest krijg je direct zin om de keuken in te gaan en de lekkerste gerechten te bereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *