Broese boekverkopers

Broese top 10 (+ boekverkoper William Hartman tipt ‘Eten met Nick’)

William Hartman tipt

Top 10 Fictie

  1. Asterix en de Griffioen (39) – Conrad Didier
  2. Fortuna’s kinderen / Annejet van der Zijl
  3. Kruispunt – Crossroads / Jonathan Franzen
  4. Het Alles (vervolg op De Cirkel) / Dave Eggers
  5. Het geluk van de wolf / Paolo Cognetti
  6. Beautiful world, where are you – Prachtige wereld, waar ben je / Sally Rooney 
  7. De jongen, de mol, de vos en het paard / Charlie Mackesy
  8. Miniapolis / Rob van Essen
  9. Normale mensen – Normal people / Sally Rooney
  10. De meisjes / Annet Schaap
Asterix en de Griffioen op nr. 1

 Top 5 Non-fictie

  1. De snelle bakplaat (Libris special 9,99) / Iyer Rukmini
  2. Ottolenghi Test Kitchen – Shelf love (nederlandstalig) / Yotam Ottolenghi
  3. Wat loopt daar / Midas Dekkers
  4. Ik ga leven / Lale Gül
  5. Koolhydraatarme bijbel / Janneke Vreugdenhil

Nick Toet – Eten met Nick (eten voor je zieltje) 

Nick kun je kennen van zijn deelname bij de slimste mens. Ook was hij betrokken bij Dumpert waar hij onder andere kookvideo’s maakte met BN’ers. Hieruit volgde een succesvol YouTube kanaal; “EtenmetNick” en nu dus het kookboek. Nick is een jongen die van comfortfood houdt maar zelf noemt hij het liever: ‘teringlekker eten voor je zieltje’.

Het kookboek is geen verzameling van de beste recepten van zijn YouTube kanaal. Het boek is ingedeeld naar het leven van Nick. In vijf hoofdstukken leer je hem kennen. In het eerste hoofdstuk ‘Vroegah’ vind je klassiekers als mama’s tomatensoep, lasagne en gehaktbrood maar ook een broodje ‘beschuitstuitah met salluf’ (broodje bal met mayo). In het hoofdstuk ‘De Scheveningse visboertjes’ staan de verschillende (vis) sausen, gebakken lekkerbekkies en de fantastische ketjapkibbeling! Hierna volgt ‘de kokschool’, waar je heel slim meerdere technieken leert en de gerechten geraffineerder worden, ‘de studententijd’ en ‘EtenmetNick’ met de beste recepten van zijn YouTubekanaal. 

Goed van het boek is dat er verschil in niveau zit in de recepten, dit daagt uit en leert je spelenderwijs hele leuke kooktechnieken. Het boek is geschikt voor de beginnende kok die graag uitgedaagd wordt, maar ook voor de rest van de mensheid! Lekker man! (William Hartman)

Nick Toet komt zondag bij Broese langs om zijn boek te signeren. Kijk hier voor meer info.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *