Fictie Top 10
- Ik kom hier nog op terug / Rob van Essen
- De Camino / Anya Niewierra
- De Nomade / Anya Niewierra
- De stad en zijn onvaste muren / Haruki Murakami
- Caledonian Road (nl) / Andrew O’Hagan
- Bechamel Mucho / Dimitri Verhulst
- Het eiland van de zielen / Piergiorgio Pulixi
- Je bent hier / David Nicholls
- Waarom we logen / Karin Slaughter
- Al het blauw van de hemel / Melissa da Costa
Non-fictie top 10
- Goede moed / Tim Hofman
- Armoede uitgelegd aan mensen met geld / Tim ’s Jonger
- Op gevoel – Een wielerleven / Tom Dumolin & Nando Boers
- Morele Ambitie / Rutger Bregman
- Het groene kookboek / Rukmini Iyer
- Vos in de VS / Michiel Vos
- Ik ben vrij / Lale Gül
- De mens is een plofkip / Teun van de Keuken
- Dit wil je echt niet weten / Huib Modderkolk
- Hoe migratie echt werkt / Hein de Haas
BROESE TIP
‘Het groene kookboek’ van Rukmini Iyer zou iedereen in huis moeten hebben
Na de hitte van de afgelopen dagen is het mij duidelijk: soms wil je niet te lang in de keuken staan en tóch een week lang gezond en vegetarisch eten. Met het boek van Rukmini Iyer (bekend van de bakplaatboeken) kom ik de zomer wel door! Uiteraard staan ook in dit boek de nodige bakplaatrecepten, maar het bevat nog veel meer handige tips om in een mum van tijd de meest smaakvolle gerechten op tafel te zetten.
Rukmini trapt af met een hoofdstuk gewijd aan supersnelle pasta- en noedelgerechten, die ook nog eens bomvol smaak en kruiden zitten! Bovendien krijg je tips om gezinsporties én lunch voor morgen uit je avondmaaltijd te halen. Als klap op de vuurpijl staan achterin het boek nog vier weekmenu’s ingedeeld op seizoen. En wil je toch uitpakken, dan kun je ook nog een van de vier uitgebreide avondmaaltijden maken. In slechts 1 uur zet je bijvoorbeeld een etentje op een heel hete zomerdag op tafel.
Mijn vriend en ik maken momenteel meerdere keren per week verschillende gerechten uit dit boek. Onze favoriet tot dusver is de paneercurry met spinazie, room en citroen. Maar ook de krokant gebakken gnocchi van de bakplaat met artisjok, flespompoen en rozemarijn zullen wij nog heel vaak maken. Als het nog niet duidelijk was, dit is een fantastisch compleet kookboek dat iedereen in huis zou moeten hebben. Eet smakelijk! (Raisa van der Knaap)
Laat uw reactie achter
Reactie