Broese boekverkopers

Broese top 10 (+ boekverkoper Michel Sakkers tipt Suske en Wiske)

Nederland onder het systeemplafond van  Van Roosmalen en Van der Burg komt binnen op plek 7.

Top 10 van deze week

 

  1. Historische Atlas van Utrecht / Broese
  2. De meeste mensen deugen / Rutger Bregman
  3. Japan in honderd kleine stukjes / Pauline Cornelisse
  4. De avond is ongemak / Rijneveld
  5. Hongerspelen: De ballade van slangen en zangvogels / Collins
  6. De Effingers / Tergit
  7. Nederland onder het systeemplafond / Van Roosmalen, Van der Burg
  8. Het recht van de snelste / Verkade, Brömmelstroet
  9. Aan tafel bij dictators / Szablowski
  10. Socrates op sneakers / Wiss

Paul Geerts levert met Sukse en Wiske/De Preutse Prinses weer een puik avontuur af

Voor dit speciale album ter gelegenheid van de 75e verjaardag (!) van Suske en Wiske is nog één keer een beroep gedaan op Paul Geerts, de legendarische opvolger van Willy Vandersteen (de oorspronkelijke bedenker van Suske en Wiske). De oude meester was immers reeds lang met welverdiend pensioen maar is duidelijk het vak nog niet verleerd. Alsof hij nooit gestopt is, hanteert hij weer behendig zijn penseel en levert een puik avontuur af.

Zoals gewoonlijk begint het natuurlijk weer met Lambik. Op een rommelmarkt heeft hij een Thais masker gekocht en in de klassieke SuskeenWisketraditie blijkt het natuurlijk een magisch masker te zijn. Midden in de nacht begint het opeens op luide toon onbegrijpelijke praat uit te slaan en doet het iedereen uit zijn slaap wakker schrikken. Wat mij doet vermoeden dat de verkoper van dit masker niet te moeilijk heeft gedaan over de prijs. Onze helden schakelen de immer betrouwbare professor Barabas in en met de klankentapper wordt het gebrabbel al snel vertaald. Het masker blijkt meer dan 150 jaar oud te zijn en vraagt om hulp. De beoogde opvolgers van de koning van mythische koninkrijk van de Driehonderd Bergtoppen, zijn jongste zoon en zijn beeldschone verloofde, zijn spoorloos verdwenen. De oudste zoon, niet de knapste telg van deze familie, doet er ondertussen alles aan om te verhinderen dat ze gevonden worden. Onze helden aarzelen niet. Met de handige draagbare tijdreisarmbanden in de tas, reizen ze eerst naar het moderne Bangkok en dan terug in de tijd terug in om de rechtmatige troonopvolgers te zoeken. Het was voor het laatst in 2002 dat de fans konden genieten van een echt Paul Geerts verhaal met alle klassieke Suske en Wiske ingrediënten waar we zo van houden. Verre en vreemde landen, gemene schurken en wonderlijke wezens. Gelukkig is er ook nog steeds geen sprake van enige karakterontwikkeling en is Lambik is nog steeds Lambik.

De Coronacrisis heeft de verschijning van dit unieke stripalbum weten te vertragen maar Suske en Wiske overwinnen alles en nu is het dan zover!

 

 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *