Broese boekverkopers

Broese top 10 (+ boekverkoper Marijke Knecht tipt ‘Luna’)

Marijke Knecht tipt

  1. Violeta / Isabel Allende
  2. Vrouwen van Utrecht / Judith Schuil
  3. Aleksandra / Lisa Weeda
  4. Het begin van alles / David Wengrow – David Graeber
  5. Als de hemel genoeg ruimte heeft / Splinter Chabot
  6. Biecht aan mijn vrouw / Pieter Waterdrinker
  7. Wat je van bloed weet / Philip Huff
  8. De jongen, de mol, de vos en het paard / Mackesy
  9. De gunst / Nicci French
  10. De zeven vinkjes / Joris Luyendijk
‘Biecht aan mijn vrouw’ van Pieter Waterdrinker op nr. 6

Heb je meivakantie? Lees dan Luna!

De meeste kinderen (en ouders) zullen het boek ‘Gozert’ inmiddels al wel gelezen hebben. Niet alleen is het een prachtig verhaal, met fantastische illustraties van Linde Faas, maar Pieter Koolwijk won een half jaar geleden ook de Gouden Griffel met dit boek.

Luna, ken je haar nog? Het meisje dat ook in Huize Hoopvol woonde in de tijd dat Ties daar kwam. Zij was de enige die ook de stem van Gozert kon horen. Luna mag in de weekenden logeren bij Ties en voelt zich daar meer thuis dan ze zich ooit ergens gevoeld heeft. Dat is voor haar moeder moeilijk om te zien en zij besluit het roer om te gooien en alles op alles te zetten om Luna te leren begrijpen. Dat is het begin van een reeks nieuwe avonturen want, zoals jullie weten, zit Gozert nu eenmaal nooit stil en zit hij nog steeds boordevol energie én fantasie! Ties heeft Gozert met Luna mee laten gaan om haar te helpen, en dat was maar goed ook.

Luna zoekt stukje bij beetje meer ruimte voor zichzelf en laat haar moeder heel voorzichtig in haar leven toe. Ze wordt daarbij geholpen door een moeder met twee kinderen die ze, in het vakantiepark waar ze verblijven, ontmoet heeft. Dit contact leidt, opgezweept door de fantasie van Gozert, tot een bijzondere vriendschap, waarbij de kracht en/of gave van Luna om stemmen te horen een opening blijkt te zijn naar begrip van haar moeder en twee van haar drie zussen. Familiebanden, positief en negatief, vinden een weg en laten zien hoe belangrijk de relatie tussen mensen is ons leven is. En dan vooral van degenen die dicht bij ons staan.

Luna laat je op een heel andere manier zien hoe je kunt relativeren en omgaan met situaties die niet iedereen begrijpt. Zelfs Ties zou nog wel wat van haar kunnen leren, denk ik…

Heb je meivakantie? Lees dan (ook) dit boek… en geniet van alle mooie tekeningen. (9+) Marijke Knecht

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *