Broese boekverkopers

Broese top 10 (+ boekverkoper Liane van Piggelen tipt “Een kleine geschiedenis van pasta”)

Liane van Piggelen tipt

  1. Leef meer denk minder – Pia Callesen
  2. Middernachtbibliotheek – The Midnight Library – Matt Haig
  3. De nachtdienst – Esther Verhoef
  4. Ik ga leven – Lale Gül
  5. De heks van Limbricht – Susan Smit
  6. De fundamenten – Ramsey Nasr
  7. Jonge vrouw in blauw bij avondlicht – Alena Schröder
  8. Drive: train je stoicijnse mindset – Mark Tuitert
  9. Hard land – Benedict Wells
  10. De overlevenden – Alex Schulman
“Lees meer denk minder” van Pia Callesen op nr. 1

Een kleine geschiedenis van pasta” duikt in het verleden van de Italiaanse keuken

Het gebeurt met enige regelmaat dat een bekende (TV-)kok een gerecht klaarmaakt, dat vervolgens op enigerlei wijze de wereld in stuurt, waarna er reacties op komen in de geest van “zo maak je dat toch niet klaar”,  “zo hoort het helemaal niet”, “hoe durf je!”. Dat  overkwam ook Luca Cesari. Hij ging zich na die ervaring afvragen, maar hoe zo “het hoort niet zo”? De Italiaanse keuken is sinds de komst naar Europa van onder andere de aardappel en tomaat, natuurlijk niet meer dezelfde als daarvoor.  Waarom zou de lasagne die wij nu uit de oven halen nog op dezelfde manier worden gemaakt als in de Middeleeuwen,  (waaruit  de eerste verwijzingen naar één van de bekendste Italiaanse gerechten al bekend zijn)? Ceasari dook archieven in, doorzocht kookboeken en  snuffelde door oude tijdschriften. Met tien pastagerechten als leidraad laat hij zien dat het met het Ware, Enige Recept  dat altijd zo is geweest toch wat anders zit. Een traditioneel kookboek is het niet, al staan er heel veel recepten in. Dus wie Timballi di Gnocchi alla Panna naar een recept wil maken zoals dat in 1773 verscheen, die kan in de keuken aan de slag! (Liane van Piggelen)

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *