Broese boekverkopers

Broese top 10 (+ boekverkoper Franka van Schaik tipt “Gevonden”)

Top 10 van 8 oktober 2020

Utrecht, het prentenboek van Ellen de Bruijn en Brigitte Nieubuur op nr. 5

 

  1. De avond is ongemak / Marieke Lucas Rijneveld
  2. Flavour / Yotam Ottolenghi
  3. Degas / Arthur Japin
  4. De ommuurde stad / René de Kam
  5. Utrecht / Ellen de Bruijn, Brigitte Nieubuur
  6. De meeste mensen deugen / Rutger Bregman
  7. Alfabet / Charlotte Dematons
  8. Stoorzender / Arjen Lubach
  9. Hup Herman! / Yvonne Jagtenberg
  10. Zoete, zoete wraak / Jonas Jonasson

 

“Gevonden”  van Cees van den Berg is een verhaal met humor en een mooie boodschap

Wat fijn om weer helemaal ondergedompeld te zijn in de kinderboeken. Het is nog steeds Kinderboekenweek en de feestdagen komen eraan dus is het voor mij tijd om veel nieuwe titels te lezen. En dat is geen straf. Wat een pareltjes zijn er weer verschenen.

Deze keer wil ik het boek ‘Gevonden’ van Cees van den Berg bespreken. Een onbekende naam in boekenland maar wat ben ik blij dat uitgeverij Lemniscaat zijn boek heeft uitgegeven.

Frietje, Frida, is een meisje dat altijd gewonde dieren meeneemt naar huis om voor te zorgen. Een heel zorgzaam type dus. Op een dag vindt ze een verwarde oudere man op het fietspad en neemt hem mee naar huis. Hij is zijn geheugen verloren en weet niet meer wie hij is en waar hij woont. Frietje noemt hem meneer Fritz en verzint ook een verleden, een vroeger zoals zij het noemt. Is hij een professor, schrijver of misschien toch een buitenaards wezen omdat hij wel erg veel afweet van planeet Kryx. Er wordt natuurlijk de politie gebeld, posters opgehangen en ze gaan langs bejaardentehuizen om te vragen of ze een bewoner missen. De zoektocht zorgt voor veel grappige situaties en hartverwarmende momenten tussen het meisje en meneer Fritz, die een band krijgen voor het leven.

Wat een superfijn boek! Geen wollige poëtische teksten maar voor iedereen te snappen en lekker fris en grappig opgeschreven. Een eerlijk recht toe recht aan verhaal met een actueel thema, humor en een mooie boodschap. Kijk eens om naar je medemens. Wie weet heb je een vriend voor het leven.(Vanaf 9 jaar)

Franka van Schaik

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *