Broese boekverkopers

Broese top 10 (+boekverkoper Fenna Riethof tipt Else Boer)

  1. De jongen, de mol, de vos en het paard / Mackesy
  2. Revolusi / David van Reybrouck
  3. Flavour / Yotam Ottolenghi
  4. Het grote Bosatlas puzzelboek
  5. Metazoa /Peter Godfrey-Smith
  6. De meeste mensen deugen / Rutger Bregman
  7. Wit huiswerk / withuiswerk.nl
  8. Een beloofd land – A promised land / Barack Obama
  9. Ik ben er niet / Lize Spit
  10. De slankwandelaar / Nicolaas Klei
Levensgenieter Nicolas Klei wilde de nodige kilo’s afvallen. Hoe dat lukte beschrijft hij in de Slank Wandelaar. Binnen op nr. 10.

‘Ik wacht hier’ is een spannend debuut van eigen bodem

Een spannende roman van eigen bodem! De Utrechtse Else Boer (29) is gedebuteerd met ‘Ik wacht hier’, een boek over de zeventienjarige Erin die in de jeugdgevangenis zit in afwachting van een rechtszaak tegen haar. Als lezer vraag je je natuurlijk af wat ze heeft geflikt. Daar kom je langzamerhand achter.

Hoofdstukken in het heden wisselen af met hoofdstukken die het voorgaande jaar beschrijven. Erin is verhuisd en ontmoet de perfecte Alice, die algauw haar beste vriendin wordt. In de loop van hun examenjaar blijkt dat Alice een geheim heeft. Langzaam voelt Erin zich van haar vriendin vervreemden, maar dat laat ze niet zomaar gebeuren.

Wat tof is aan deze roman is dat het over vriendschap gaat en niet over liefde, al lijken die twee natuurlijk wel op elkaar, al vraag je je constant af wat voor types Erin en Alice nou eigenlijk zijn. Dat maakt ze tot interessante en realistische personages: soms duurt het nou eenmaal lang voor je kunt inschatten hoe iemand in elkaar steekt… of het lukt nooit. Ook draagt het bij aan de spanning; je weet dat er iets mis zal gaan, maar wat?

Steeds wil je de bladzijde omslaan. De dialogen zijn lekker, de beelden levendig en Elses schrijfstijl helder. Fijn hoor, weer eens zo’n boek met een goed plot waar je langer voor opblijft. (Fenna Riethof)

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *