Broese boekverkopers

Broese top 10 (+ boekverkoper Bertram Borkes tipt Mist van Eric Corton)

Bertram Borkes tipt

  1. Prachtige wereld, waar ben je / Beautiful world, where are you – Sally Rooney
  2. The Midnight Library / De middernachtbibliotheek – Matt Haig
  3. Een film met Sophia – Herman Koch
  4. De dood in Taormina – Arnold Grunberg 
  5. The hill we climb (tweetalige editie ENG/NL) – Amanda Gorman
  6. Jij mag alles zijn – Griet Op de Beeck
  7. De meisjes – Annet Schaap
  8. Antwerpen: de gloriejaren – Michael Pye 
  9. Normale mensen / Normal People – Sally Rooney
  10. Brieven aan ’t Hooge Nest /Roxane van Iperen
De Meisjes van Annet Schaap op nr. 7

Multitalent Eric Corton levert met zijn eerste fictieverhaal een spannende thriller af.

Multitalent Eric Corton ( 1969) kent u als programmamaker, radiojockey, muzikant & presentator van veel (muziek)programma’s op radio en televisie. Acteur in o.a. Penoza en veel toneelvertolkingen; bijvoorbeeld van Ma ( Hugo’s Borst spraakmakende boeken over zijn dementerende moeder). Wellicht nog bekender is zijn omroepstem. Of zijn vele racefietstochten die hij deelt op Instagram.

Mist is, na de verhalenbundel “Wilde wereld en “Autobiografie”,  zijn derde boek maar zijn eerste fictieverhaal. Het is een roman volgens uitgeverij Luitingh-Sijthoff.  Maar het is nogal plotdriven. Wat mij betreft een thriller. Want vaart komt er zeker in de tweede helft van het boek in.

Hoofdpersoon cineast Louis Koch levert eindelijk zijn meesterwerk af. Een zelfgeschreven speelfilm. Deze film klopt helemaal en dit gaat zijn vermoedelijke (inter-)nationale doorbraak betekenen. Helaas zijn de persoonlijk omstandigheden een beetje morsig. Een onhandige scheiding, overmatig alcoholgebruik en de komst van een stalker helpen niet bij het vieren van zijn succes.

Mist is niet alleen een toespeling op alzheimer, maar zeker ook op het matige geheugen van de hoofdpersoon Koch. Wat kan er waar zijn van sappige details die Koch in de film heeft gestopt? Want zelfgeschreven. En waarom woont zijn broer in het buitenland? Welke van Koch’s dromen zijn waar, wat zal uiteindelijk deze mist prijs geven  en wat heeft er dan in het verleden plaatsgevonden waardoor Louis in verwikkelingen verstrikt raakt?

Veel vragen, maar de antwoorden kunt u vinden in dit spannend geschreven, afgelopen week verschenen boek.

Het is ook bijzonder dat Eric Corton naar Broese komt! Voor een interview en natuurlijk ook om uw boek te laten signeren! Let op : Aanstaande zondag, 19 september om 14.00 !!  U bent van harte welkom. (Bertram Borkes)

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *