Broese boekverkopers

Broese top 10 (+ boekverkoper Bertram Borkes tipt David Bowie)

Bertram Borkes tipt

Elke week stuurt Marijke Knecht, teamleider van Broese, de top 10 naar De Nuk-redactie. Vaak met een enthousiaste opmerking over weer een paar mooie titels. Tijdens de sluiting vanwege de coronamaatregelen bleef ze onder de indruk van de klanten die online de winkel wisten te vinden. Vandaag kregen we onderstaande woorden van dank die wij graag plaatsen.

“De winkel is dicht maar de deur staat open voor Click & Collect…

Al ons personeel heeft het vuur uit de sloffen gelopen om alles voor iedereen te verzamelen, in te pakken, te bezorgen, te versturen of bij de deur klaar te zetten. Dat viel nog niet mee. Het lijkt zo simpel, je pakt een boek uit de kast et voilá… maar nee, er was méér!!  Gelukkig kwamen er bijna iedere minuut lijstjes van klanten binnen, dus was het flink aanpoten geblazen. Onze dank gaat dan ook uit naar alle lieve klanten die maar bij ons blijven bestellen… we dragen ze een warm hart toe en zien ze graag volgend jaar weer in onze winkel… ondertussen gaat de webshop van Broese gewoon door op volle kracht, we blazen alleen op 1 en 2 januari even uit om uitgerust weer aan een nieuw, hoopvol en gezond jaar te beginnen.”

Marijke Knecht

Click & Collect top 10

  1. Kruispunt – Crossroads / Jonathan Franzen
  2. De jongen, de mol, de vos en het paard / Mackesy
  3. Fortuna’s kinderen / Annejet van der Zijl
  4. Ottolenghi Test Kitchen – Shelf love / Yotam Ottolenghi
  5. Het grote Bosatlas Puzzelboek II / Peter Vroege – Tjeerd Tichelaar
  6. Amalia / Claudia de Breij
  7. De egel, dat ben ik / Toon Tellegen
  8. Chansons! / Matthijs van Nieuwkerk
  9. Troost / Michael Ignatieff
  10. Droom groot / Eva Jinek
Ottolenghi Test Kitchen op nr. 4

Bowie als muzikant of stripheld? Het is allebei genieten.

David Bowie…Een van de allergrootste artiesten aller tijden. Zijn veelzijdigheid , neus voor stromingen en producers hebben hem deze speciale plek in de popmuziek gegeven. Dit unieke dikke boek boek is gebaseerd op jarenlang onderzoek en bevat honderden spraakmakende foto’s, analyses van zijn songteksten en interviews met muzikanten, modellen en producers die met David Bowie gewerkt hebben. De 456 songs vertellen ons het verhaal over deze iconische rockster. David Bowie compleet is hét boek voor de ware fans van de enige echte ‘Rainbow Man’.

Deze van oorsprong Franse serie verschenen oa Queen, The Beatles en Led Zepplin. . David Bowie compleet volgt zijn eerste aarzelende stappen op het podium in de jaren ’60 tot het legendarische slotstuk Blackstar. Met een imposant muzikaal oeuvre van maar liefst 27 studioalbums ontpopte hij zich tot een muzikale icoon.

David Bowie Compleet - WBOOKS

Voor mij is Bowie onlosmakelijk met  Berlijn verbonden, het blijkt achteraf gezien een van de meest productieve periodes in zijn carrière. Hij maakt drie albums: Low (1977), “Heroes” (1977) en Lodger (1979). Hoewel iedere plaat een uniek karakter heeft, worden ze vaak als een geheel gezien onder de noemer The Berlin Trilogy. Toen ik in 2019 Hansa bezocht was een rondleiding in deze Berlijnse studio een absoluut hoogtepunt van mijn trip. Heroes (Met Robert fripp op gitaar Brian Eno op synthesizer) opgenomen in de Hansa studio is verder bekend bij muzikanten als Iggy Pop( de albums The Idiot en Lust for Live op die David Bowie produceert) Later nemen ook Depeche ModeU2 en Nick Cave and the Bad Seeds er succesvolle albums op.

Maar….kijk je liever? Lees je eerder een graphic novel?

Reinhard Kleist :Beroemd geworden door zijn uitmuntende stijl, fraaie verstripping van Nick Cave of Johnny Cash komt nu met Starman.

Bowie als stripheld?  Jazeker.  Het is genieten! (Bertram Borkes)

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *