Broese boekverkopers

Broese Muziek Top 10 (+ muziekverkoper Bertram Borkes tipt ‘Oor recensiebijbel’)

Bertram tipt

Wat zijn dit jaar de best verkochte albums bij Broese? Een muzikaal lijstje.

  1. Stray Kids – 5-star
  2. Barbie soundtrack
  3. Stray kids – Maxident
  4. Olivia Rodrigo – Guts
  5. Tayor swift – Folklore
  6. Artic Monkeys : AM
  7. Phoebe Bridgers – Punisher
  8. Nial Horan – The Show
  9. Mac Miller – NPR Music Tiny Desk Concert
  10. Ateez – Zero: Fever
5 star van Stray Kids op nr. 1

BROESE TIP

De Oor Recensiebijbel is een prachtboek voor óp een lijstje of onder de boom

Plots zijn we weer in december.  Tijd voor reflectie, feestdagen en anderen rituelen & tradities.

Wat gaan we doen met de Kerstdagen, welke projecten moeten er af? Is er een aardig feestje met Oud & Nieuw?

De lijstjes komen er dan ook weer aan. Wat vonden we aardig, welke meetlat, wie maakte indruk, waren er meesterwerken te bespeuren dit kalenderjaar? Kranten en tijdschrift kiezen films, restaurants of boeken van het jaar. Ergo: We maken allemaal weer even de balans op.

Bij Broese, op de muziekafdeling was het weer sterk afwisselend afgelopen jaar. We organiseerden er een Nick Drake dag met sprekers, en livemuziek (Robin Kester & Amber Arcades speelden covers), De Popronde kwam opnieuw voorbij, we zongen luid Franse chansons met Philippe Elan, maar ook veel Nederlandstalig (Het laatste woord, Esther de Jong, Nochelange, Hans de Booij, Broeder Dieleman én Alex Roeka). Bijzonder om de extra lange rij te zien bij de start van Record Store day. Veel jongeren in de rij voor die éne limited editie van Taylor Swift. Dé ster van de afgelopen jaren. Een dag met veel artiesten (o.a.: Yorick van Norden, Nagasaki Swim en néomí).

Nog iets opmerkelijks… Was het vorig jaar Harry Styles wiens nieuwe album bij ons het meest over de toonbank ging…. Dit jaar is dat een k-pop act genaamd Stray Kids: “5 star”.

Een van de vaste waarden in december is de Top 2000.  Om in te vullen of om je heerlijk aan te ergeren hoe vreselijk belegen de 10 top is.  Dit jaar staan de eerste tien nummers op precíes dezelfde plaats. Wel weer aardig om te zien waar uw persoonlijke keuze uitkomt.

Lijstjes vindt u ook in het gekozen boek van deze week. Bij het magazine OOR (50 jaar and counting) is door de redactie een stoeptegel samengesteld van 666 recensies: Albums die ons leven kleurden

Op het klassieke 30×30 cm elpee formaat leest u de allereerste recensie uit 1971, albums in thema’s, met achterin een uitstekende index én vol geweldige illustraties van Typex. Een prachtboek voor óp een lijstje of onder de boom.

Op naar meer muzikaal moois in 2024.  Vanaf deze plek wens ik u een mooi, gezond en bovenal een muzikaal 2024.

Bertram Borkes

OOR recensiebijbel  € 59.95

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *