Omgevingsvergunning

Bouw Cartesiusdriehoek begint 2020

- Beeld: Google Streetview

De bouw van de Cartesiusdriehoek kan in 2020 van start. De eerste omgevingsvergunning voor de bouw van de nieuwe wijk is door de gemeente uitgegeven.

In de nieuw te bouwen wijk komen ongeveer 2600 woningen. Het grootste deel daarvan bestaat uit koopwoningen. Een kleine 600 huizen zijn bestemd voor de sociale huur en 300 woningen zijn voor starters op de woningmarkt. Daarnaast is er afgesproken dat de te bouwen woontorens tot acht verdiepingen hoog worden.

Het is de bedoeling dat alle voorzieningen voor de wijk in het CAB gebouw komen. Nu zitten daar onder andere de oefenruimtes en het podium van dB’s, het Filmcafé en brouwerij Oproer. Wat dit voor de huidige gebruikers van het gebouw betekent, is nog niet bekend.

Er worden weinig parkeervergunningen voor de bewoners weggegeven. Het grootste deel van de parkeerplekken is voor bezoekers. Mensen in de omliggende wijken vrezen voor een grote parkeerdrukte. De gemeente wil de toekomstig bewoners stimuleren om gebruik te maken van het openbaar vervoer, de fiets of deelauto’s.

De bouw van de nieuwe woonwijk wordt uitgevoerd door vastgoedontwikkelaar MRP Development en bouwbedrijf Ballast Nedam.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *