Door de ogen van Hermanus

Bijzondere Utrechters door Rotterdamse ogen: Lot van Hooijdonk

 • Door Hermanus
 • |
 • 25 januari 2021
 • |
 • 7 reacties

Bekend, niet bekend. Het maakt me niet uit. Hebben ze een sprekende, markante kop? Dat is essentieel. Ik neem u graag mee naar een serie koppen die mij opgevallen zijn in de afgelopen veertien jaar dat ik in Utrecht woon en werk. 

Zou het lukken? Iemand portretteren waar ik persoonlijk niet veel mee op heb, dezelfde passie erin kunnen leggen? Dit was een lastige maar ze hoort er wel bij in deze serie. Lot van Hooijdonk. Een omstreden dame die afhankelijk van waar men staat t.o.v. de politieke middenlijn, wordt bejubeld of verguisd… een middenweg is er niet. 

Ze heeft het beste met onze stad voor, volgens mij, en als Rotterdammer heb ik twee dingen met haar gemeen. Beiden zijn we import-Utrechters en we steken graag de handen uit de mouwen. 

Ik snap dat ze jaloers is op de groei die Rotterdam heeft doorgemaakt en ten opzichte van 020 zou ik willen meegeven, als Rotterdammer: Amsterdam heeft het… Utrecht heeft het niet nodig. 

Hoe? Caran d’Ache wit potlood (en een toefje groen) op zwart papier… 14 x 20cm. Tot een goed einde gebracht met een glas organische Merlot. C’est tout.

Hermanus, 25 januari 2021.

Utrecht.

Auteur Hermanus
Auteur

Hermanus

Laat uw reactie achter

Reactie

7 reacties

 • Joke schreef:

  Ze ziet er hier sympathieker uit dan ze in werkelijkheid is.

 • Fritz schreef:

  Nou ja @joke, beheers je zeg!

 • Kees R schreef:

  Handen af van Utreg….
  Alles wat Lot aan raakt gaat fout……

 • Sjakie schreef:

  Dat is schrikken zo vroeg in de morgen ..

 • Jacques schreef:

  Veel negatieve reacties hier. En terecht. De projecten van van Hooydonk lopen vertraging op vertraging op en de kosten zijn altijd meer dan begroot. Meedenken met betrokken burgers doet ze niet aan. Ze gaat zelfs zo ver dat ze na een inspraakavond gewoon zegt ‘het gebeurt toch’.
  O jee maar dat wilde ik niet eens schrijven maar gebeurt automatisch. Ik wilde Hermanus een pluim geven voor zijn mooie treffende tekeningen. Bij deze dus!

 • Michael Schuurmans schreef:

  @Jacques… zeer herkenbaar. Was ook geen makkelijke opdracht aan mijzelf. Was er zo door geobsedeerd dat ik een zintuig vergeten ben weer te geven. 🙂

 • Jacques schreef:

  @Michael Schuurmans .. geen probleem hoor. Dat distilleer ik er zelf wel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *