Jazz Archipel

“Beste Jazz ensemble van Utrecht” treedt op in Het Wilde Westen

Op zondag 15 december treedt in de theaterzaal van Het Wilde Westen de Jazz Archipel op. Negen creatieve jazzmuzikanten uit Utrecht spelen eigen(tijdse) compositie’s met veel dynamiek. De Utrecht Jazz Archipel speelde op het Transition festival 2019 een concert met eigen bewerkingen van de composities van Carla Bley. Het werd een hoogtepunt van het festival genoemd. De afgelopen jaren was de band een vaste gast op het jaarlijkse Ujazzfestival. Tijdens het concert in Het Wilde Westen vindt er een live registratie plaats waardoor gegarandeerd alle muzikanten op ‘scherp’ staan en het een intens concert beloofd te worden.

Utrechts eigen “Jazzcat” Jaap van de Klomp is lyrisch over het gezelschap.

“De Utrechtse Jazz Archipel heeft mij iedere keer dat ik ze heb gezien en gehoord steeds weer aangenaam verrast door hun repertoire en de uitvoering daar van. Composities worden door alle bandleden ingebracht en hebben een aanstekelijke kwaliteit. Speelvreugde en muzikaal genoegen staan voorop, ego’s spelen geen rol. 

Het orkest bestaat uit zo’n 9 Utrechtse topmuzikanten maar heeft geen echt vaste bezetting, met andere woorden wie beschikbaar is doet mee en vervangers nemen de open plaatsen in als dat nodig is. Bij dit orkest geldt volgens mij zeker dat het totaal absoluut meer is dan de som der delen. Samen spelen, werk van anderen uitvoeren, brengt het beste bij iedereen naar boven. Naar mijn idee is dit het beste en misschien ook wel het meest toegankelijke jazz ensemble wat Utrecht ooit gehuisvest heeft en ik hoop dan ook dat zij nog lang, eventueel in steeds wisselende bezettingen, blijven spelen. De concerten op de afgelopen U-Jazz Festivals (2018 en 2019) en het eerbetoon aan Gijs Hendriks spraken boekdelen.”

De opnames van deze optredens zijn nog steeds en ook steeds weer te beluisteren op de Concertzender in het programma ‘Concertzender Live’. De hele verzameling programma’s vindt u hier:  https://www.concertzender.nl/programma_maker/jaap-van-de-klomp  

Kaarten voor het concert zijn hier te bestellen.

 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *