Selectie door netwerk van regionale podia en experts

100.000 euro voor artiesten en makers vanuit provincie Utrecht

Foto: Jessie Kamp

Talentvolle makers in de culturele sector hebben als gevolg van de coronacrisis lange tijd niet of  nauwelijks werk kunnen produceren en presenteren. Daarom heeft de provincie Utrecht €100.000,-  beschikbaar gesteld voor artiesten, makers, muzikanten, producers en rappers om de ontwikkeling  van nieuw aanbod te stimuleren. Het Steunfonds Talentvolle Makers biedt financiële ruimte om  artistieke ontwikkeling op korte termijn te realiseren. Via het nieuwe muziekplatform  EnterNoMansLand.nl kunnen jonge talentvolle makers uit de provincie Utrecht een aanvraag indienen  tot 1 november 2021. 

De provincie Utrecht heeft productiehuis De Coöperatie opdracht gegeven om makers te selecteren en  begeleiden. De Coöperatie heeft op haar beurt de handen ineen geslagen met podia in Utrecht en  Amersfoort: De Helling, FLUOR en KOSMIK. Gezamenlijk stellen deze partners een selectiecommissie  samen waarin ook gevestigde pop/hiphop makers en producenten uit de regio worden opgenomen.  Op basis van hun ervaring en expertise bepalen deze partijen welke makers met een directe financiële  impuls onmiddellijk aan de slag kunnen om hun artistieke visie te realiseren. 

Onderzoeken, maken of excelleren  

Naas het creëren van nieuw aanbod staat de ontwikkeling van jonge, talentvolle makers centraal  binnen het Steunfonds Talentvolle Makers. Een heldere ontwikkelingsvraag met een concreet doel zijn  daarom van belang voor een succesvolle aanvraag. Binnen Regeling 1: Onderzoeken/maken kunnen  makers tussen de €1.000,- tot €4.000,- aanvragen wanneer zij iets willen onderzoeken of makers  rondom een eigen muziekproject. Hierbij kan je denken aan het opnemen van muziek, het maken van  een video of de ontwikkeling van een liveshow. Drie acts komen in aanmerking voor een bijdrage van  €10.000,- bij Regeling 2: Excelleren. Dit budget is bestemd voor gevorderde makers die willen werken  aan de compositie, productie en presentatie van een eindproduct waarbij ook een professioneel  organiserende partij is betrokken.  

Bekendmaking selectie tijdens muziekconferentie No Man’s Land  

Makers kunnen een aanvraag indienen tot 1 november 2021. Hierna gaat de selectiecommissie aan de  slag met het selecteren van de makers die in aanmerking komen voor een financiële bijdrage. Op 24  november wordt de definitieve selectie bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse muziekconferentie No  Man’s Land, die dit jaar wederom online plaatsvindt op EnterNoMansLand.nl en wordt uitgezonden  vanuit TivoliVredenburg. Alle aanvragers ontvangen een digitale uitnodiging om deel te nemen aan No  Man’s Land 2021 en aanwezig te zijn tijdens de bekendmaking. 

Meer informatie en aanvragen via www.EnterNoMansLand.nl.  

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *