Echte Zuilenezen bij elkaar

Zuilen herdenkt de annexatie Utrecht met overvolle reünie

Het Museum van Zuilen verwacht zondag 7 januari 2024 honderden mensen die in Zuilen zijn geboren en de annexatie van de wijk bij Utrecht willen herdenken. “Het evenement biedt een unieke kans voor mensen die nog in de gemeente Zuilen geboren zijn, om elkaar weer te ontmoeten. Samen herdenken we de annexatie die op 1 januari 1954 plaatsvond”, vertelt directeur van het museum Wim van Scharenburg.

De reünie is echt alleen bedoeld voor mensen die nog Zuilen als geboorteplaats in het paspoort heeft staan. In de praktijk dus mensen van 69 jaar en ouder. “Vorig jaar maart begonnen we met de inschrijving. We wisten niet hoeveel mensen hierop af zouden komen, al snel bleek dat er veel belangstelling was”, aldus de directeur.

De enige betaalbare locatie in Zuilen bleek het Vorstelijk Complex. Wim: “We hebben meer dan 450 aanmeldingen, maar slechts 400 plaatsen. De wachtlijst is dus ook al overvol. Daarom verwijzen we mensen ook naar de straatreünies die we komend jaar weer organiseren, want we hebben echt geen plek meer op zondag.”

De straatreünies die dit jaar op de planning staan, zijn:

11-2-2024          De Lessepsstraat

10-3-2024          Wattlaan

21-4-2024          Luit Blomstraat

02-06-2024       La Croixstraat en Hanrathstraat

07-07-2024       Jodocus van Lodensteinstraat

01-09-2024       Bessemerlaan

06-10-2024       St.-Josephlaan

03-11-2024       Forstmanstraat

De reünie op 7 januari wordt mogelijk gemaakt door steun van sponsoren zoals het VSB fonds, KFHein fonds, het Cultuurfonds, DOCK, ZIMIHC en The Colour Kitchen.

Laat uw reactie achter

Reactie

4 reacties

 • cees brekelmans schreef:

  Nu nog n reünie voor mensen uit de vliegenierswijk,ook zuilen,zie ook het grote monument,pioniers uit de vliegtuigindustrie zoals Bernard de waal,fokker,van meel,enz.

 • Fred Buter schreef:

  Die straten waren ook vertegenwoordigd
  Een Paar mensen ontmoet ik kom zelf uit de AHG Fokkerstraat
  Was super georganiseerd
  En de sfeer en locatie heel fijn

 • Henny van Driesum schreef:

  Het gaf een heel fijn gevoel tussen leeftijdsgenoten weer terug te zijn in Zuilen. Petje af voor de organisatoren. Geweldige locatie.

 • CAM Hurks schreef:

  Hallo Cees, hier een reactie van de andere Kees uit de klas bijgenaamd Mukkie. Mogen de mensen uit de Weth. D.M. Plompstraat, geen vlieghistorie, maar waar wel het vliegersmonument staat ook komen?
  Dan kunnen wij nog veel herinneringen ophalen samen o.a de Jacobusschool, De carrousel, Otopep. Groeten Kees Hurks Dronten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *