Partnerbijdrage

Zo breng je meer privacy in je huis en tuin

Je huis en tuin zijn je  persoonlijke toevluchtsoord waar je tot rust kunt komen en kunt ontspannen. Dat kan echter alleen als je voldoende privacy hebt. Inkijk van buren kan een onveilig en onrustig gevoel geven. Naast een hoge schutting, heg en gordijnen zijn er nog meer manieren om te zorgen voor privacy in je huis en tuin.

Parasol of tarp

Een parasol of tarp kan prima zorgen voor privacy. Zo kun je op het terras of balkon zitten zonder dat iemand je ziet. Bovendien zijn deze items vrij gemakkelijk te verplaatsen.

Rieten matten of canvas

Als je een balkon hebt, kunnen rieten matten en een canvas doek zorgen voor privacy. Je vlecht de rieten matten simpelweg door de reling. Een canvas doek met een mooie afbeelding hang je op aan de buitenkant van je balkon. De aandacht van je buren gaat dan eerder naar het doek dan naar jou.

Struiken en planten

Een goede manier om privacy in de tuin te krijgen is met struiken en planten. Creëer bijvoorbeeld een privé entree door één of enkele grote planten of  struiken op zekere afstand voor de voordeur te plaatsen. Wellicht heb je zelfs ruimte voor een klein boompje.

Raamfolie

Een geweldige manier om privacy in huis te creëren is met raamfolie. Raamfolie is er in vele soorten en maten. Deze folies laten natuurlijk licht door, maar voorkomen dat mensen door het glas naar binnen kunnen kijken. Zo kun je genieten van privacy zonder dat je overdag de gordijnen of houten jaloezieen dicht hoeft te doen. Deze raambekleding kun je dan gebruiken voor het doel waarvoor je het hebt aangeschaft: voor een gezellige sfeer in huis en om ’s avonds geen inkijk te hebben.

Fontein

Als jij de buren kunt horen in hun tuin, dan kunnen je buren jou waarschijnlijk ook horen. Een manier om voor meer privacy te zorgen, is om een fontein of waterpartij in je tuin te plaatsen. Geef deze een strategische plek in de tuin, zodat het geluid jouw privégesprekken overstemt.

Pergola of terrasoverkapping

Een geweldige manier om in de tuin te zorgen voor meer privacy is een pergola of terrasoverkapping. Je kunt traliepanelen gebruiken voor de zijkanten. Dan kun je er klimop of een andere groenblijvende plant tegenaan laten groeien. Op deze manier kun je rustig en ongestoord op het terras zitten en word je in de zomer als winter aan het zicht onttrokken.

Schuurtje

Een schuurtje is handig voor het opbergen van persoonlijke spullen waarvan je niet wilt dan anderen die kunnen zien. Zo voorkom je dat buren en anderen alles zien wat je bezit. Bovendien is een schuurtje ideaal om spullen in op te slaan en zo de tuin netjes en opgeruimd te houden.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *