Bier

Wil je wat drinken? 34: Duvel en Duits & Lauret Extra Blond

Ooit bestelde je gewoon een pilsje in de kroeg. Dat is veranderd. Bier is bijna een wetenschap geworden, biersommelier een serieus beroep. In deze podcast van de Nuk proberen we van alle brouwerijen de mooiste biertjes te vinden. Samen met Chaim van der Maat, biersommelier en werkzaam bij De Bierverteller, gaat Bas Koppe door het assortiment van de winkel aan de Twijnstraat. Van lokaal bier tot brouwsels uit de hele wereld. In deze aflevering vergelijken we Duvel met de Duits & Lauret Extra Blond.

De bierpodcast van De Nuk en De Bierverteller is vanaf nu te vinden in iTunes en Spotify.

Via deze link is de podcast te vinden in iTunes. Hier kun je je abonneren op de podcast en wekelijks een nieuwe aflevering downloaden. Ook is de podcast te beluisteren in Spotify. Abonneren op de podcast is gratis. Androidgebruikers kunnen de podcast ook vinden in de app Podcast Addict door te zoeken op ‘Bierpodcast De Nuk’.

Bas Koppe

6 reacties

Reageren
 1. Beste Bas
  Een duvel is ook voor een Genever liefhebber wel een mooi biertje , ander bier is meer een
  dorstlesser.Mijn oud Grootvader Jurien Pel geb. 1750 Castrop (D) overl. 1812 Stovestraat
  Amersfoort was Timmerman en had permissie tappenerige te execeren en dun bier te verkopen.
  Water was destijds niet drinkbaar maar wat betreft dat dunne bier ??
  Beter was het voor te stellen als hij Geneverstoker was geweest.

  Mvrgr

 2. Is het een runnig gag of iets kwaadaardigs om een verspreking van de bierverteller gewoon in de montage te laten. Ondanks nadrukkelijk verzoek het eruit te knippen. Of is het gewoon luiheid? Het komt wat absurdistisch over eerlijk gezegd.

 3. Beste Vincent,

  Hartelijk dank voor de oplettendheid. Dit knipje is er helaas tussendoor geglipt. Het is zeker niet de bedoeling geweest om de verspreking in de podcast te laten.

  Met vriendelijke groet,

  Bas

 4. Aanvulling Brouwerij de Molen is 100% eigendom van Bavaria Niet van Duvel/Moortgat.

 5. Beste Henk Jan,

  Je hebt helemaal gelijk. Dat was volgens mij de verspreking waar Vincent hierboven op doelde? Ik kan me heugen dat ik nog tijdens de opname heb gecorrigeerd maar blijkbaar niet. Excuses!

  Chaim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *