henk vlogt

Westbroek over veertig pagina’s wartaal in de Utrechtse cultuurnota

Weinig Utrechters zullen de Utrechtse cultuurnota lezen. Henk is er een van. Over de culturele sector als een ecosysteem dat gedijt bij diversiteit. Een gemeente die de verantwoordelijkheid heeft om dat ecosysteem te laten groeien en bloeien. En het belang van neurodiversiteit. Henk leest voor.

Laat uw reactie achter

Reactie

16 reacties

 • Martin Pieters schreef:

  Wie deze krankzinnige taal spreekt, is spekkoper. Je subsidieaanvraag wordt probleemloos goedgekeurd. Diep triest!

 • H. Oosting schreef:

  Geen raadslid die dit leest, laat staan begrijpt. De beslissing over tientallen miljoenen subsidie ligt in de handen van externe adviseurs. Het gebeurt gewoon in Utrecht.

 • Cor Postma schreef:

  Goed dat de Utrechters weten wat er buiten ons medeweten allemaal in het stadhuis wordt bekokstoofd. Zoals altijd, zal de raad ook nu helaas niet uit haar coma ontwaken.

 • Jos Stelling schreef:

  Het leger cultuurmanagers/ consultancy/ theaterwetenschappers breidt zich inderdaad al sinds jaren nog steeds uit. Vroeger zaten er bij het productiefonds voor de film 3 mensen en nu zijn het er 90. De cultuur is een prettige omgeving t.b.v. het ultieme verdienmodel. Niemand wordt nu ergens op afgerekend vanwege de vage nietszeggende zich tegensprekende gekopieerde argumenten per kilo. Fluitend kijkt de politiek even gemakshalve de andere kant op. Laten we die lui eens in een paar heldere zinnen laten formuleren wat onder cultuur wordt verstaan en hoeverre dit beschermd of ondersteund moet worden (eerst een offerte natuurlijk). Kunnen ze zichzelf toetsen. Terzijde (een kleine cri de coeur): kunst is ook zomaar volstrekt onterecht door het cultuur-gebeuren geconfisqueerd. Kunstenaars worden nu door hen alom ”makers’ genoemd. Kunstenaars haten dit. Kunst is anarchie en/of onkruid en laten zich niet voor welk karretje dan ook spannen. Makers kun je ‘organiseren’, kunstenaars natuurlijk niet. De videoreactie van Henk is volgens mij slechts het puntje van de ijsberg.

 • Benno Verschoor schreef:

  Ik begreep dat schrijfster (schrijver? je weet het tegenwoordig niet) ook in die adviescommissie zat. Die moet zich toch echt de ogen uit de kop schamen dat ze zich verbindt met dit soort teksten. Kennelijk vergoedt geld alles.

 • Michael Schuurmans schreef:

  @ Jos… sommige makers wensen juist geen kunstenaar genoemd te worden, met gegronde redenen. Maar on topic… het is één grote poppenkast waar De Tegenpartij al mee worstelde: https://www.youtube.com/watch?v=LIENtQC1w50

 • Pineut schreef:

  Op deze manier gaat het cultuurbudget lekker snel op.
  Farid Tabarki inhuren als Spreker/ Dagvoorzitter
  Prijsindicatie € 2.000 tot € 5.000
  https://www.quality-bookings.nl/sprekers/farid-tabarki/

 • Tukker schreef:

  Henk, had je anders verwacht met zo’n Burgemeesteres…?

 • PvC schreef:

  Gelukkig kan dat alles worden gefinancierd met de verhoogde parkeergelden. ¯\_(ツ)_/¯

 • Roland Goetgeluk schreef:

  Goed verhaal Henk. Top.

  Het echte probleem zit m.i. bij het Hesteriaanse deel van de gemeenteraad en dus bij de Hesteriaanse leden van politieke partijen.

  Een Onhesteriaanse politieke leden- en dus gemeenteraad zouden dit soort opdrachten en prietpraat niet toestaan.

  Een nadenkend mens krijgt er geen Hoogte van.

 • Liesbeth schreef:

  Wij betalen met zijn allen deze oplichterij. Geld dat ook besteed kan worden aan de zorg.

 • Jac Brandenberg schreef:

  Netwerk corruptie!
  ‘Netwerkcorruptie is een fenomeen waarin mensen die elkaar kennen, op lokaal of op nationaal niveau, een exclusief netwerk vormen dat anderen uitsluit. De leden zijn zeer loyaal en solidair en laten geen kritiek toe. Dat staat haaks op de beginselen van de democratie, zoals openheid, transparantie, eerlijkheid en toegankelijkheid. Vandaar het woord corrupt. De netwerken ontstaan onbewust en organisch, over lange tijd, waarin ze steeds sterker worden.’

 • Leo Hart schreef:

  De Utrechtse gemeenteraad stoeld al jaren op de studenten stemmen het zou dan ook aan te bevelen zijn om bij gemeente en provinciale verkiezingen studenten te laten stemmen in de woonplaats voor dat ze naar Utrecht kwamen.nu zit Utrecht al jaren lang opgescheept met een links mutsen college die niets van doen hebben met de echte Utrechters vandaar die ongelooflijke geld smijterij voor cultuur en andere onzinnige projecten.

 • kees berger schreef:

  Neurodiversiteit……nooit van gehoord, maar verdomd, het bestaat écht, zo hoor ik Henk (bedankt) en lees ik op Koekel. Normaliter is het gratis maar op en rond het stadskantoor kost het heul veul centjes.

 • Henk Westbroek schreef:

  De machinerie die een broedplaats voor kunstenaars zou worden, maar die niet van de grond kwam ondanks een ontwikkelingssubsidie van een dik half miljoen, heeft jaarcijfers gepubliceerd. Of liever; niet gepubliceerd. Want ze moeten vooralsnog geheim blijven. Dat snap ik want tonnen subsidie die verstrekt zijn vind je in de cijfers niet of slechts gedeeltelijk terug. De bedragen die door de machinerie in de zelfevaluatie genoemd zijn, blijken in de jaarrekening totaal anders te zijn. Kortom het is een zooitje waarbij het erop lijkt dat er wellicht geld aan de strijkstok is blijven hangen .Dus in plaats van open kaart te spelen is voorlopig besloten de cijfers onder de pet te houden. Met dank aan de ambtenaar die me de cijfers anoniem deed toekomen.

 • Frans van Hilten schreef:

  Cijfers onder de pet houden? En dit vindt de Utrechtse raad normaal? Moet er eerst een wob-verzoek vanuit de burgerij komen? Waar is de controlerende taak van de politiek? Dit zaakje stinkt. En niet zo’n beetje ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *