Berichten van het plandelfront

Welkom op vuilnisbelt Utrecht

Bianca Klabbers van Lunetten Plandelt in Hart van Nederland

Bianca Klabbers van Lunetten Plandelt kon ook in de binnenstad het zwerfvuil niet laten liggen.

Toeristen grepen deze week de kans om naast die eeuwige Dom en dat vrolijke Nijntje-beeld een ander iconisch Utrechts kiekje te schieten: die van de afvalbergen die in de stakingsweek als paddenstoelen uit de grond schoten. Hart van Nederland kwam ook kijken.

Een verbaasd Duits stel vroeg zich af of Utrecht er altijd zo bij lag. Nein, liebe Freunden, das is ganz nicht normal. Hoewel… ook op ‘gewone’ dagen wordt de stad geteisterd door zwerfafval, dat ook dan ontstaat door bijplaatsingen bij volle containers of door overstromende afvalbakken. Het verschil is dat de situatie nu zo apocalyptisch is, dat je geen adelaars- of plandelogen hoeft te hebben om het te zien.

De beelden van de plastic puinhopen gaan de wereld rond in wat het sterkste staaltje anti-citymarketing in 900 jaar Utrecht is, maar er zijn ook hoopvolle signalen. Want overal duiken actieve inwoners op die het ergste zwerfafval van straat plukken.

Opruimheldin ´ s Jean Rensing

Zo berichtte het AD over ’s Jean Rensing, de 76-jarige opruimheldin die het Smaragdplein in tijden van staking aan de kant probeert te houden, gewapend met stofzuigerslang en grijpstok.

En Hart van Nederland haalde gisteren de Lunettense plandelaar Bianca Klabbers en de Plandelman voor hun camera. De oogst werd uiteraard niet aan de Oude Gracht achtergelaten, maar door Bianca met de fiets naar Lunetten vervoerd waar ze in haar schuur blijven totdat de staking voorbij is en de ophaaldiensten hervat.

Bekijk hier het item van Hart van Nederland

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

3 reacties

 • jetta ernst schreef:

  Wat Utrecht promotie ook goed doet zijn de talloze graffiti die weer overal opduiken,
  dankzij het geweldige beleid van de Utrechtse Gemeenteraad.

 • Bernard Herbert schreef:

  WePlog wenst de Plandelman en Plandelvrouw Bianca alle succes toe. Dat ze veel nakomelingen krijgen 🙂

 • Dirk schreef:

  Een beetje negatieve promotie kunnen we wel gebruiken voordat de stad volledig overlopen wordt door toeristen en we Amsterdamse toestanden krijgen. De gemeenteraad is in het algemeen niet zo goed in vooruitkijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *