partnerbijdrage

Welke deurmat moet ik kiezen?

Tegenwoordig kun je jouw deurmat helemaal personaliseren. Dat begint natuurlijk al door een deurmat op maat te laten maken. Deze past perfect in je hal en heeft precies de afmetingen die jij zoekt. Ook op het gebied van kleuren heb je meer dan genoeg keuze, zodat de mat aansluit op je interieur. Maar wist je ook dat er verschillende soorten deurmatten zijn? Iedere variant heeft weer zijn eigen functie en voordelen, dus het is goed om te weten waar je uit kunt kiezen. Hier lees je over de drie bekendste soorten en hun kwaliteiten.

Droogloopmatten

In een nat land als Nederland is het geen overbodige luxe om een droogloopmat in huis te hebben. De naam geeft al prijs wat je van deze deurmat mag verwachten: droge schoenen. Dat is ideaal wanneer je net het druilerige weer hebt getrotseerd. Je natte schoenzolen worden gewoon weer droog wanneer je ze afveegt aan de deurmat. Een droogloopmat wordt namelijk van absorberende materialen gemaakt. Soms kan een mat tot wel 8 liter vocht vasthouden. Na verloop van tijd verdampt dit vocht weer, zodat je het nooit op je vloer hebt zitten. Een pluspunt van droogloopmatten is dat ze vrij dun zijn. Hierdoor passen ze in iedere deuropening. Het enige waar deze deurmatten niet goed in zijn, is het verwijderen van vuil.

Schoonloopmatten

Zoek je juist een deurmat op maat die goed is in het weghalen van vuil? Dan moet je een schoonloopmat hebben. Deze matten zijn niet absorberend, maar worden wel gemaakt met lange, stugge haren. Deze haren komen moeiteloos tussen het profiel van je schoenzool en verwijderen zo al het vuil dat zich hier ophoopt. Zo haal je geen bladeren, stof en steentjes in huis. Deze matten verwijderen ook een deel van het vocht onder je schoenen, maar niet alles. Daar zijn droogloopmatten toch echt het beste in. Maar wil je voorkomen dat je vloeren beschadigd raken door kleine kiezels of takjes? Dan is het belangrijk om een schoonloopmat op maat te laten maken.

Kokosmattten

Een deurmat moet natuurlijk functioneel zijn, maar het oog wil ook wat. Voor veel mensen zijn kokosmatten een stijlvolle keuze. Deze deurmatten hebben namelijk een natuurlijke uitstraling die in veel interieurs goed tot zijn recht komt. Ze zijn ook een uitkomst wanneer je op zoek bent naar een duurzame optie. Een mat gemaakt van kokosvezels is namelijk duurzamer dan een exemplaar van synthetische materialen en gaat ook nog jarenlang mee. Je gebruikt een kokosmat voornamelijk voor het schoonvegen van je schoenen. De stevige kokosvezels zijn goed in het wegschrapen van vuil, maar minder goed in het absorberen van vocht. Combineer deze deurmat op maat daarom met een droogloopmat voor het schoonste resultaat.

Gesponsord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *