Aanmelden kan t/m 31 maart

Welk architectuurproject wint de Rietveldprijs 2020?

In 2017 won De Werkspoorkathedraal de Rietveldprijs

In 2020 wordt voor de 16e keer de Rietveldprijs uitgereikt. De prijs die is vernoemd naar Gerrit Rietveld wordt tweejaarlijks toegekend aan een architectonisch, stedenbouwkundig of landschappelijk project in Utrecht. Daarbij telt de kwaliteit van het ontwerp, maar ook de bijdrage die het project levert aan de stad. Wat wordt de opvolger van de Werkspoorkathedraal, de laatste prijswinnaar in 2017? Iedereen kan hiervoor suggesties doen.

Projecten aanmelden
Iedereen kan gebouwen en andere projecten in de openbare ruimte aanmelden die meedingen naar de prijs: bewoners, gebruikers, eigenaars, ontwerpers en geïnteresseerden. Voor de Rietveldprijs 2020 komen projecten in aanmerking die in 2017, 2018 en 2019 zijn opgeleverd binnen de gemeente Utrecht. Aanmelden kan t/m 31 maart 2020 via het aanmeldformulier op www.rietveldprijs.nl.

Jury- en publieksprijs
De jury voor de komende editie van de Rietveldprijs is ook al bekend. Voorzitter wordt architect Marlies Rohmer, in Utrecht onder meer bekend van het Casa Confetti op de Uithof. De overige juryleden zijn Machiel Spaan, Alenca Mulder en Marit Overbeek.  De laatste kennen lezers van De Nuk van haar verhalen over bewonersinitiatieven in de stad. 

Marit Overbeek is jurylid van de Rietveldprijs.

Zij duiken in het voorjaar in de bouwoogst van de afgelopen drie jaar. Eind mei maken ze bekend welke projecten genomineerd zijn voor de Publieksprijs. In het najaar wordt de winnaar bekend gemaakt.

Sinds 1 januari 2020 heeft de Stichting Rietveldprijs een nieuw bestuur. Nadat de prijs in 2019 niet is uitgereikt, maakt de stichting een voortvarende doorstart zodat dit jaar de prijs weer kan worden toegekend. Voorzitter is Annemiek Rijckenberg, penningmeester Danny Wijnbelt en secretaris Els Leicher. Paul Splinter zorgt voor communicatie, Mark Hendriks en Arjan den Boer voor de publicatie, en Martine Leroi voor de begeleiding van de jury.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *