Uittips

Waar kan ik heen? Het Verzetje, bewilder, Campusdoc

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Premiere BEZET over Tivoli Oudegracht
Tijdens Het Verzetje, op donderdag 13 juni, gaat de film BEZET van Jefta Varwijk in premiere in Het Filmcafé. In de korte film gaat hij op zoek naar de echo van Tivoli. Zoals Varwijk zelf al zei “Tivoli is een lichaam waar veel zielen in hebben gezeten.”
Naast de film is er een uitgebreid programma met muziek, poëzie en fotografie. Allemaal gaan ze over de verdwijnende rafelranden van de stad. Ook is er een discussie over een gebrek aan ruimte voor jonge makers.

Meer informatie is te vinden op Facebook.

bewilder in EKKO
Na een korte pauze is bewilder  weer terug. Op vrijdag 14 juni zijn ze in EKKO te zien. In de stilte rond de band zijn er nieuwe nummers gemaakt die tijdens deze thuiswedstrijd zeker gespeeld zullen worden. En ook is bekend geworden dat zanger en gitarist Maurits Westerik vanaf volgend jaar de baas is bij het Best Kept Secret festival.

Kaarten voor het concert zijn hier te koop.

#niksteverbergen

Wat weten techbedrijven van je? Daar gaat het stuk van #niksteverbergen van De Verleiders over. Zelf zeggen ze dat het schrikbeeld uit George Orwells 1984 realiteit wordt met het verkopen van persoonlijke data door Facebook en Google.

Het stuk is van donderdag 13 juni tot en met zondag 16 juni te zien in de Stadsschouwburg. Kaarten zijn hier te koop.

Urban Trail Utrecht
Vijf of tien kilometer hardlopen. Sommigen draaien hun hand er niet voor om. Maar telkens hetzelfde rondje gaat ook vervelen. Tijdens de Urban Trail Utrecht loop je niet alleen buiten, maar ook door winkels, TivoliVredenburg en allerlei andere typisch Utrechtse gebouwen.

Meer informatie en de routes zijn hier te vinden. Inschrijven kan hier.

Internationaal filmfestival Campusdoc
Studenten aan de School voor Journalistiek hebben ook dit jaar weer een aantal documentaires gemaakt die in première gaan op het Campusdocfestival in het Louis Hartlooper complex. Deze docu’s zijn te zien op zaterdag 15 en zondag 16 juni. Daarnaast zijn er ook documentaires te zien van andere opleidingen uit binnen- en buitenland.

Meer informatie is hier te vinden. En hier kun je tickets bestellen.

 

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *