heropening in oktober

Vito Reekers opent restaurant in het voormalig Polman’s Huis

  • Door Redactie
  • |
  • 7 september 2020
  • |
  • 2 reacties

Vito Reekers (foto: Karel V)

Vito Reekers, sinds 2013 chef de cuisine bij restaurant Karel 5, opent in het najaar van 2020 een eigen restaurant in Utrecht. De 35-jarige chef-kok neemt zijn intrek in het voormalig Polman’s Huis, een monumentaal gebouw dat na jaren van renovatie eind oktober de deuren zal heropenen. 

De horecagelegenheid zal geopend zijn voor ontbijt, lunch en diner. In een reguliere setting telt het restaurant zo’n 90 zitplaatsen, gesitueerd in een imposante ruimte met een plafond op 10 meter hoogte. Hiernaast huisvest het gebouw een gloednieuw hotel, een private dining in de brugkelder en een bar op de begane grond.

“In dit bijzondere gebouw heb ik grote ambities. Ik wil een restaurant van culinair topniveau neerzetten, dat past bij deze tijd. Dus met een ongedwongen sfeer.” Over het concept geeft Reekers een tipje van de sluier: “De invloed van de zon, maan en sterren op de natuur heeft mij altijd geboeid. Ik zie de hemel als onuitputtelijke bron van verrassing op aarde; denk aan de producten die groeien en bloeien, maar ook aan de kleuren die je ziet als je naar buiten kijkt. Die verwondering wil ik mijn gasten meegeven.”

Vito Reekers groeide op in Zuid-Limburg op een boerderij, waar hij veel tijd in de moestuin van zijn ouders doorbracht. “Ik zag hoeveel liefde en aandacht er nodig is om bijvoorbeeld een knolselderij op het bord te krijgen. Hierdoor leerde ik dat je alles dat de natuur te bieden heeft met respect moet behandelen. We gooiden dan ook nooit iets weg; zelfs als we naar Italië op vakantie gingen, lagen de spruitjes op de achterbank.”

Na veel tijd met zijn moeder in de keuken doorgebracht te hebben, besluit Reekers in 2001 zijn hart te volgen en aan een koksopleiding te beginnen. Hierna werkt hij bij verschillende restaurants, waaronder Restaurant Au Coin Des Bons Enfants* en Da Vinci* in Limburg. Tijdens een vervolgopleiding Sterklas vanuit het Gilde van Meesterkoks is hij voor het eerst werkzaam bij Karel 5, als chef de partie. Na een periode van vier jaar als sous-chef bij Ciel Bleu** in het Amsterdamse Okura Hotel, keert Vito in 2012 terug naar Grand Hotel Karel V. Niet veel later wordt hij daar benoemd tot chef-kok.

Acht jaar later blikt hij terug: “Ik heb een prachtige tijd gehad bij Karel 5, waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen en in een geweldig team. Toen ik de kans kreeg om Het Polman’s Huis, een iconische plek voor mij en mijn leeftijdsgenoten, nieuw leven in te blazen heb ‘m met beide handen aangegrepen.”

Vorige week werd bekend dat Leon Mazairac chef-kok wordt bij Karel V.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *