Het beste verhaal wint €5.000

Verhalenvertellers gezocht voor de ILFU Verhalenwedstrijd 2022

Babs Gons is een van de juryleden

Deze zomer wordt voor de derde keer de ILFU Verhalenwedstrijd georganiseerd. De enige interdisciplinaire verhalenwedstrijd van Nederland staat open voor verhalen in alle vormen. Proza, films, poëzie, fotografie, non-fictie, columns, strips, spoken word, muziek of TikToks: alle verhalen zijn welkom. Want bij ILFU vinden we dat goede verhalen op allerlei manieren verteld kunnen worden. 
Er zijn vijf categorieën om in mee te doen: Proza, Audio, Beeld, Spoken Word en Poëzie. Het beste verhaal wint €5.000 en in elke categorie wordt ook nog een prijs van €1.000 uitgeloofd.


Wedstrijdthema
Het thema van de ILFU Verhalenwedstrijd 2022 is ‘De fictie bij de feiten’, wat ook het thema is van ILFU dit jaar. Fictie kan ervoor zorgen dat je tijdelijk iemand anders bent, een ander perspectief hebt, je blik verruimt. Het laat je zien welke vele werkelijkheden er bestaan buiten die van jou. Het kan onthullen wat tot nu toe nog voor jou verborgen bleef. Fictie is net zo belangrijk om de wereld te begrijpen als de feiten die we horen in het nieuws.  

De jury
De jury van de ILFU Verhalenwedstrijd 2022 bestaat uit experts op het gebied van verhalen vertellen in alle mogelijke vormen. Dit jaar zijn dat schrijver en spoken word koningin Babs Gons, muzikant en theatermaker Gery Mendes, illustrator en kinderboekenschrijver Mylo Freeman, journalist en redacteur Pete Wu en regisseur en documentairemaker Shamira Raphaëla. 


Verhalen inzenden kan nog tot en met 4 september 2022. 
Eerder werd de wedstrijd gewonnen door aanstormend filmmaker en dichter Lemuël de Graav met zijn korte film Ik haat poëzie. Vorig jaar ging de eer naar schrijver en spoken word artiest Mahat Arab voor zijn voordracht Parttime vaders
De winnaars van dit jaar worden bekend gemaakt tijden het ILFU festival, op zaterdag 1 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht. 
Meer informatie is te vinden op verhalenwedstrijd.ilfu.com.
 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *