European Beer Star 2022

vandeStreek bier wint prestigieuze Europese bierprijs met non alcoholic IPA

De Playground IPA van de Utrechtse brouwer vandeStreek is in de prijzen gevallen tijdens de European Beer Star 2022 in München. In de categorie ‘new-style non alcoholic beer’ pakte de Playground IPA de felbegeerde gouden medaille. In totaal werden 2168 bieren uit 40 landen ingezonden om mee te dingen voor één van de prijzen in de competitie. Een panel van ruim 140 internationale juryleden, bestaande uit brouwmeesters, vak-journalisten en biersommeliers beoordeelden de bieren op uiterlijk, aroma en natuurlijk smaak.

De European Beer Star wordt sinds 2004 georganiseerd door het Duitse Association of Private Breweries en is al lange tijd één van de belangrijkste biercompetities ter wereld. Brouwerijen van over de hele wereld doen mee voor één van de internationaal erkende awards. Uiteindelijk worden er prijzen uitgereikt in 73 verschillende categorieën, van bekende stijlen zoals pils en india pale ale (IPA) tot de meer niche stijlen zoals and hout- en vatgerijpt.

Het is niet de eerste prijs die de gebroeders Van de Streek binnenslepen met hun non alcoholic IPA. “De Playground IPA wint elk jaar weer opnieuw medailles, maar deze European Beer Star is wel een heel bijzondere.” zegt Sander van de Streek, medeoprichter vandeStreek bier. “Door een jury van experts te worden uitgeroepen als allerbeste non alcoholic bier is geweldig”.  Het internationale karakter van de competitie is belangrijk voor vandeStreek bier, aangezien de Playground IPA inmiddels in meer dan 20 landen wordt verkocht.

De prijs werd woensdagavond 14 september persoonlijk in ontvangst genomen tijdens de Drinktec vakbeurs in München. “De prijs betekent veel voor ons als brouwers.” Zegt Ronald van de Streek, medeoprichter en broer van Sander. “Het is een erkenning en waardering voor ons bier op internationaal niveau. Iets waar we ontzettend trots op zijn!”

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *