Het bier draagt de naam Torenwachter

vandeStreek bier opent bar in de Domtoren

  • Door Redactie
  • |
  • 20 februari 2024
  • |
  • 1 reactie

Van 29 februari tot en met 3 maart wordt de Domtoren omgetoverd tot een biercafé door de Utrechtse brouwerij vandeStreek. Tijdens dit pop-up café wordt een bier gepresenteerd dat gerijpt is in de Domtoren zelf.

Van donderdagavond tot en met zondagavond zullen de taps open gaan op 12 meter hoogte in de Michaëlskapel, recht boven de onderdoorgang van de Domtoren.

Het bier, een quadrupel die op whiskyvaten gerijpt is, wordt tijdens het pop-up evenement voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Dat de Utrechtse brouwerij deze pop-up mag verzorgen is niet zomaar. Een jaar geleden is in samenwerking met Utrecht Marketing, de exploitant van de Domtoren, gestart met het rijpen van een bier op houten vaten in de kelder van de toren. Sander van de Streek, één van de oprichters van de Utrechtse brouwerij vertelt: “Dit bier moest natuurlijk iconisch worden. Daarom hebben we gekozen voor een zware Belgische bierstijl die goed matcht met de zachte whiskyvaten die we hebben geselecteerd.”

Het bier draagt de naam Torenwachter, vernoemd naar de torenwachter die er van beticht werd in de toren een illegaal café te runnen. 

Ronald van de Streek voegt toe: “Telkens als ik de Domtoren zag dacht ik er aan hoe mooi het zou zijn om bier te rijpen in dit icoon van Utrecht. Helaas lukte het niet om bier bovenop de dom te rijpen – maar in de kelder vonden we een geschikte plek. De Torenwachter is daarom gerijpt in de eeuwenoude kelders die niet regulier toegankelijk zijn voor publiek.”

Tijdens de pop-up is iedereen welkom tussen 17:00 en 0:00 uur. Het pop-up café is ook een locatie van het jubilerende Café Theater Festival. De capaciteit in de toren is beperkt dus het kan zijn dat er een kleine wachtrij opbouwt bij Domplein 21, de ingang van de toren.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • FH schreef:

    Schokkend dat dit kennelijk ‘geregeld’ kan. Van wie is de dan Domtoren eigenlijk? Toch geen collectief monument kennelijk, maar ‘iemand’ mag hem, met heeeeel veel subsidie, exploiteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *