Postercampagne

Utrechtse volkszanger Martin van Doorn zet zich in tegen corona

 • Door Redactie
 • |
 • 10 mei 2021
 • |
 • 2 reacties

Martin van Doorn had zelf in oktober corona

De Utrechtse volkszanger Martin van Doorn (50) gaat zich inzetten voor een campagne om mensen over te halen zich te laten vaccineren. Hij kreeg zelf afgelopen oktober corona, sinds maart was hij bezig is met de opnames van ‘Ik geloof in mij’ die twee weken geleden afliepen.

Martin: “Het voelde voor mij als een griepje. Ik kreeg last van mijn oogbollen, ik kreeg er druk op en hoofdpijn.” Na tien dagen voelde hij zich weer iets beter, maar hij heeft nog steeds last. “De nasleep is ontzettend erg, daar heb ik na zes maanden nog steeds last van.” De zanger voelt zich moe, lusteloos en is vergeetachtig. “Zo ben ik helemaal niet. Muziekteksten leren is bijvoorbeeld veel moeilijker nu. Het voelt heel raar.” 
Om hem heen zag hij de corona ook toeslaan. “Een vriendin van me kreeg het en werd in coma gebracht. Ze heeft weken in het ziekenhuis gelegen. Het was enorm eng, want je maakt je constant zorgen.” Inmiddels gaat het beter met haar, al is ze nog aan het revalideren.”

“Ze gaan heus geen prik zetten waardoor duizenden mensen doodgaan”

Martin staat sinds deze week op posters in Utrecht ter promotie van het nemen van vaccinaties. Hij woont in Ondiep en hij hoort ook dat er bewoners zijn die twijfelen over een prik. Martin: “Ik was zelf ook wel een beetje aan het twijfelen, want ja, je laat wel iets in je lichaam zetten. Maar alles is een risico. Ik geloof ook in de wetenschap en dat het werkt tegen corona en dat is het belangrijkste. Ze gaan heus geen prik zetten waardoor duizenden mensen doodgaan. Terwijl je wel weet dat mensen doodgaan aan corona.”  

“Als ik word opgeroepen, ga ik hem in ieder geval halen, dat snap je wel.” 
De zanger hoopt ook dat mensen de prik willen laten zetten, zodat de horeca weer open kan. “Ik zing natuurlijk vooral in kroegen en ik werk zelf in café Oude Dikke Dries. De terrassen zijn open, dus ik mag weer werken, maar zingen mag nog steeds niet.” Zelf weet hij nog niet wanneer hij aan de beurt is voor een prik. “Ik ben geen risicogroep en ik heb inmiddels corona gehad, dus ik hoef ook maar 1 prik heb ik begrepen. Als ik word opgeroepen, ga ik hem in ieder geval halen, dat snap je wel.” 
Het is nog niet zeker of er een derde seizoen komt van Ik geloof in Mij. Martin: “Ik hoop het wel, want de reacties zijn enorm positief.” 

De campagne bestaat uit abri’s met zes bekende Utrechters die inwoners oproepen om een vaccinatie te halen, ook burgemeester Sharon Dijksma staat op één van de posters, vorige week werd bekend dat zij corona heeft opgelopen. Aan de campagne doen verder zanger Blaudzun, hockeyster Malou Pheninckx, schrijver Ronald Giphart en rapper Kruloh mee. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Rinieloffeld schreef:

  Hé Martin hoe is het kerel ? Heb jij nog werk ? Ik ben nu 9 x opa geworden!

 • Rien Loffeld schreef:

  Hé Martin , bel me eens ! Rien Loffeld 0685865990 ! Heb nu de nieuwste keyboard , geweldig ! 0685865990

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *