Een serieus hobbyproject

Utrechtse Thrillionaires gaan terug naar de jaren ’80

Artwork van Wild Bark Man

De redactie kreeg “Let’s go back” van Thrillionaires opgestuurd. Wat een lekker nummer en gave clip. Duidelijk was dat het een Utrechts initiatief was maar van wie? De afzender deed een beroep op onze discretie. “We willen het liever een beetje geheimzinnig houden.” Helaas, zo werkt het niet. Dus laten we de zanger van de band met naam en toenaam aan het woord. Wat is het idee, Quinten Peelen?

“Ik had al eens een album gemaakt. Dat was voor mij een hobbyproject. Met producer Rogier Voorvelt ben ik verder gegaan met nieuwe muziek. “Let’s go back” is daar het eerste resultaat van. Een nummer dat doet denken aan de sound van de jaren’80, een beetje Daft Punk. Het appelleert aan het gevoel dat we juist in deze tijd samen moeten zijn.”

De videoclip bevat vele ingestuurde fragmenten die in ruim twintig landen zijn opgenomen.

“Ik ben maanden bezig geweest om die fragmenten te verzamelen. Mensen uit Zuid-Amerika, de Verenigde Staen, Japan, China, India maar ook Utrecht deden mee. Veel van hen kende ik uit mijn netwerk. Zo zitten er enkele winnaars van het Liszt Concours in de clip. (Peelen was directeur van het Liszt concours, red). Het was elke keer weer een bijzonder moment als er zo’n fragment binnenkwam. Indonesische dansers hadden zelfs een speciale choreografie gemaakt. Dat ontroerde me.”

Wordt “Let’s go back” de doorbraak voor Peelen en Voorvelt?

“Ach, ook dit zie ik vooral als een hobbyproject. Ik hoop dat de mensen het mooi vinden. Maar we zijn er nog niet klaar mee. Een nieuwe single komt er aan”

Kijk en luister hieronder.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *