Nederlands Film Festival

Utrechtse animatoren tonen werk tijdens de allereerste animatieavond in Hooghiemstra

Op donderdag 3 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur is de allereerste editie van de Animatie Avond Utrecht. In het kader van het Nederlands Film Festival tonen Utrechtse animatoren op deze avond hun werk bij creatief bedrijfsverzamelpand Hooghiemstra. Het recept: een pop-up cinema, veel toffe korte animaties van dertien verschillende Utrechtse makers, gesprekken met de animatoren én popcorn! 

Tijdens de avond wordt werk van dertien verschillende Utrechtse makers getoond: Job, Joris & Marieke, Polder Animation, Prinsen.Studio, Studio Plumeau, Michel Wijdemans Studio, Bart Maalderink, SonicPicnic, Studio Xander, Anna Koppen, Jurjen Bosklopper, Suus Hessling, Mitchel Tan en Louise van Putten. Verwacht een divers programma met zowel vrolijke als duistere short films, swingende videoclips, verrassende toegepaste animaties en Q&A’s met de makers. 

Job, Joris en Marieke, zij hebben hun werkplek in Hooghiemstra, zijn een van de meest gelauwerde animatoren van ons land. Bij hun tienjarig bestaan maakten zij onderstaande filmpje. Over hoe het begon en groot werd.

Er zijn nog een aantal tickets te koop. Voor 5 euro krijgen bezoekers toegang tot de avond en een drankje. De avond speelt zich af in de oude fabriek van Hooghiemstra, een bedrijfsverzamelpand voor de creatieve en startende ondernemer in Utrecht. Hooghiemstra huisvest veel animatoren en sounddesigners. Twee kantoortuinen binnen het pand zijn hier speciaal voor ingericht met een keur aan makers: de animatietuin. Een aantal van deze makers kom je tegen op Animatie Avond Utrecht. 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *