van koffietentje tot volwaardig restaurant

Utrechts restaurant Broei opent vestiging in Amersfoort: “Nee, het wordt geen geitenwollensokken café”

 • Door Redactie
 • |
 • 21 maart 2024
 • |
 • 1 reactie

Danny en Stijn van Broei

Na het succes in Utrecht opent restaurant BROEI ook in Amersfoort. Deze zomer gaan de deuren open op een wel heel iconische plek; het Nefkensgebouw. Maar voordat het zo ver is hebben ondernemers Stijn Knaapen en Danny Simon nog flink wat wensen. Om die waar te maken, zijn ze via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart. 

De unieke locatie belooft de plek te worden om de dromen van de twee enthousiaste ondernemers waar te maken; genoeg ruimte voor zowel intieme zitplekken als een uitnodigend terras. Maar voor de grote opening staat er dus nog veel op de planning. Met de definitieve ontwerpen en aannemers klaar om te starten, richt de crowdfunding zich vooral op de realisatie van hun ‘culinaire broedplaats’ – de keuken.

En met succes; binnen één dag hebben ze 30% van het doelbedrag binnengehaald en binnen een week was al meer dan de helft van het doel bereikt. Als de financiering slaagt, biedt BROEI Amersfoort deze zomer van ontbijt tot diner een 100% plantaardig menu.

Van koffietentje tot volwaardig restaurant

BROEI groeide in Utrecht uit van bescheiden koffiehoek naar een volwaardig plantaardig restaurant. Maar ook de ondernemers zelf hebben een aardige ontwikkeling doorgemaakt. Stijn begon als biologiestudent en Danny startte zijn carrière als afwasser. Als eigenaren van het restaurant Vaartsche Rijn hebben ze samen de culinaire scene in Utrecht verrijkt. “We waren eigenwijs en durfden het soms aan om een compleet vegetarisch hoofdgerecht te serveren. Dat was in die tijd, rond 2013, heel uitdagend.” Stijn vult aan: “Maar dit zette ons ook aan het denken: Hoe tof zou het zijn om iedereen te laten zien en proeven dat je heerlijk kunt eten zonder dierlijke producten te gebruiken?” Zo begon 10 jaar geleden hun grote BROEI avontuur.

Geen geitenwollensokken café

Met zo’n succes is een uitbreiding logisch. “Het is hoog tijd om BROEI een nieuwe, grotere plek te geven. Daarom halen we BROEI naar Amersfoort. Een stad waar plant-based dineren wel een kick kan gebruiken. En nee, we gaan geen geitenwollensokkencafé openen,” aldus Stijn.

Er kan nog tot uiterlijk 30 april geïnvesteerd worden, de crowdfunding campagne is te vinden via deze link: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/broei

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

 • jeroen van nijnatten schreef:

  Succes Stijn en Dennie,
  Heb jullie royaal ge-crowd en kan het iedereen aanraden dit initiatief te steunen. Marike en Jeroen zijn al jaren fan van jullie !, al sinds Vaartsche Rijn restaurant . Wij zijn niet veganistisch maar eten op en top culinair bij jullie.
  En binnenkort een dineetje in …….Amersfoort !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *