Elektrische auto's

Utrecht wordt de eerste stad met stadsbreed netwerk van laadpalen

In de gemeente Utrecht komen er dit jaar tenminste 145 publieke laadpalen voor elektrische auto’s bij, meldt de gemeente. De gemeente werkt hiervoor samen met het Utrechtse bedrijf ‘LomboXnet’. De laadpalen van het bedrijf zijn volgens de gemeente geschikt om zonne-energie op te slaan in de batterijen van elektrische auto’s en terug te leveren aan de buurt. De laadpalen bieden dus zowel de mogelijkheid om een auto op te laden, als toekomstige auto’s te ontladen.

Wethouder Victor Everhardt van Milieu en Emissieloos vervoer is ’trots dat Utrecht de wereldprimeur heeft en hiermee voorop blijft lopen met slimme energienetwerken’. “Het is een belangrijke stap voor de grootschalige opslag van duurzame energie in elektrische auto’s. Elektrisch rijden draagt bij aan schonere lucht in onze stad en een gezondere leefomgeving en brengt Utrecht dichter bij een emissieloze zone in 2030.”

Inwoners met een elektrische auto kunnen een verzoek indienen voor een of meerdere (extra) laadpalen. De gemeente kan onder andere op basis daarvan besluiten waar ze de laadpalen plaatst. Volgens de gemeente is de groei van het aantal laadpunten in de stad inherent aan de toename van het aantal elektrische auto’s. “Naar verwachting staan er eind 2019 zo’n 500 tot 600 publieke laadpalen in de stad.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *