partnerbijdrage

Utrecht binnen 5 jaar volledig voorzien van glasvezel?

De samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Utrecht werd afgelopen jaar getekend door Open Dutch Fiber en het college van burgemeester en wethouders. De ambitie is om binnen 5 jaar alle huishoudens in de stad te voorzien van glasvezel internet. In 2022 werd al gestart met de aanleg in De Meern en de Zeeheldenbuurt. Langzaam aan krijgen steeds meer Utrechtse wijken glasvezel tot de beschikking.

Glasvezel op jouw adres

Om zelf te checken of er al glasvezel beschikbaar is op jouw adres, kun je de postcodecheck voor glasvezel internet doen. Binnen een minuutje zie je of het mogelijk is, en wat de prijzen van abonnementen zijn. En zo niet, wat alternatieve aantrekkelijke internetpakketten zijn. Indien glasvezel mogelijk is op jouw adres, dan kun je rekenen op een flinke welkomstkorting. Nieuwe klanten krijgen in de eerste zes maanden van hun abonnement namelijk tot 50% voordeel aangeboden, ongeacht de aanbieder die je kiest.

Voordelen van glasvezel

Glasvezel internet biedt meerdere voordelen, met als belangrijkste dat het razendsnel is. De download- en uploadsnelheid zijn hierbij altijd gelijk. Dat niet alleen, want het is ook nog eens super stabiel, met een uptime van zo’n 99,9%. Super handig, zeker in een tijd waarin veel mensen (zo af en toe) thuiswerken. Tot slot is glasvezel ten opzichte van traditionele koperverbindingen ook nog eens een goede keuze voor het milieu. Het is een stuk duurzamer en is bovendien recyclebaar.

Nog geen aansluiting in je wijk

De glasvezelaansluitingen worden gratis gelegd indien jouw wijk op dat moment aan de beurt is. Kun je niet wachten? Dan kun je in de meeste gevallen een aparte aanvraag doen. Daar mag je dan ook wat geld voor neertellen. Bedragen van €1.900 per huis voor een aansluiting zijn namelijk geen uitzondering. Is dat voor jou een beetje aan de dure kant, zeker als je weet dat de aansluitingen uiteindelijk gratis gelegd worden? Maar zou je wel graag sneller internet willen? Dan kun je nog kijken of je een sneller niet-glasvezel abonnement kunt afsluiten.

Snelle internet pakketten vergelijken

Heb je gezien dat er nog geen glasvezel abonnement op jouw adres is, en wil je dus wel graag sneller internet? Neem dan eens een kijkje op vergelijkingssite ProviderCheck.nl. Hier kun je aan de hand van je postcode alle internet deals op jouw adres in Utrecht bekijken. En je pakt niet alleen op glasvezel abonnementen korting, ook op alternatieve abo’s. Zo loopt ook hier de korting op tot 50% per maand, wat al snel neerkomt op een maandelijks bedrag van €25. Per jaar kan dat dus al snel €250 schelen. Soms kun je zelfs voor minder geld (ten opzichte van je huidige abonnement) een sneller abonnement in de wacht slepen, dus check zelf even de deals om te kijken wat de opties zijn. 

Glasvezel werkzaamheden

Nu de aanleg van het glasvezel netwerk in Utrecht in volle gang is, kun je nog wel eens werkzaamheden tegenkomen. Steeds wordt een deel van de stoep afgezet en open gegraven. De gemeente heeft de afspraken zo gemaakt dat inwoners er in ieder geval zo min mogelijk last van hebben. Bij de aanleg in jouw straat is die openliggende stoep normaal gezien binnen één dag weer dicht. Bovendien word je altijd vooraf geïnformeerd over de planning, zodat je je auto bijvoorbeeld alvast ergens anders neer kunt zetten.

Gesponsord

2 reacties

Reageren
  1. Een heel beperkt aantal (B-)providers op het glasvezel van ODF. Geen Ziggo, geen KPN. Dat zijn nu juist de providers met het beste aanbod! Heerlijk die keuzevrijheid..NOT!! KPN is toch ook aan het aanleggen omdat ze het kopernetwerk uitzetten, waarom gaat dat zo traag gemeente Utrecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *