Betere waarborging van 1,5 meter

Uitbreiding Utrechtse terrassen wordt tot 1 april 2021 voortgezet

Voorlopig zien de terrassen er weer zo uit. (foto :Saar Rypkema)

Zodra de landelijke maatregelen het toelaten, kunnen Utrechtse horecaondernemers tot 1 april 2021 gebruik maken van tijdelijk verruimde terrassen. Aanvankelijk gold die verruiming tot 1 november aanstaande, maar het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om die periode tot de start van het nieuwe terrassenseizoen te verlengen.

De tijdelijke verruiming van de terrassen werd eerder dit jaar ingevoerd zodat horecaondernemers de 1,5 meter afstand op de terrassen beter kunnen waarborgen.

Perspectief voor horecaondernemers
Voorafgaand aan dit besluit is gesproken met onder meer omwonenden, ondernemers en belangenbehartigers zoals Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht (SOLGU). Daarnaast hebben ruim 4.200 Utrechters hun mening gegeven via een online enquête. Onder hen bevonden zich horecabezoekers, bezoekers aan de binnenstad, ruim 1.400 omwonenden en ruim 200 ondernemers. Circa 90 procent van de deelnemers geeft aan het goed of zelfs heel goed te vinden dat Utrecht tijdelijk extra terrasruimte heeft gekregen. Aandachtspunten waren onder andere het geluidsniveau, milieu-aspecten en het gebruik van de openbare ruimte. Van de deelnemers geeft 83 procent aan het een goed idee te vinden als de tijdelijke terrassen na 1 november worden verlengd.

In de brief aan de raad laat het college weten dat de tijdelijke terrassen om 21.00 uur dienen te sluiten.

“Naast het draagvlak voor de maatregelen zijn er ook tegengeluiden. Direct aanwonenden aan pleinen waar voorheen geen terras was, ervaren hinder door terrassen en terrasgeluiden in de avonden en soms ook nachten. Om tegemoet te komen aan de ervaren overlast door omwonenden, is de eindtijd van 22:00 uur opgenomen. Deze sluitingstijd geldt niet voor de tijdelijke terrassen grenzend aan vergunde terrassen langs de gevels van horeca, om een differentiatie in sluitingsregimes binnen een aaneengesloten terras te voorkomen. ”

Lees hier de brief aan de raad.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *