Kippenvel

That’s Life: emoties van Utrechtse horecaondernemers vastgelegd in prachtige clip

That’s lifeThat’s what all the people sayShut down in March, we’re still closed in MayBut we’re glad and hope to see you soon… When we’re back on top and open up in June 

Eigenaar Richard den Hartog van Jazzcafe ’t College is “superdepuper blij” met de Utrechtse versie van ‘That’s Life’. Hij schreef een nieuwe tekst op de Sinatra klassieker, Voice winnaar Dennis van Aarssen zong het nummer in. Vanochtend zag hij voor het eerst de clip.  

Kippenvel!”, toen hij ‘zijn’ lied voor het eerst hoorde. “En de clip gaat daar nog eens helemaal overheen, niet normaal.” Via-via benaderde enkele horecaondernemers van AarssenUtrechtse filmmakers De Bedoeling Films en Blik Film schoten er de beelden bij. Die lieten er geen gras over groeien. Den Hartog: “Ik had al helemaal in m’n hoofd welke clip ik wilde. Ik zat niet echt te wachten op een heel ander idee, maar deze jongens hebben er echt verstand van.” Toen hij het resultaat zag, was alle twijfel weg. “Dit is veel beter dan alle Nederlandse speelfilms die ik ooit heb gezien. Ik ben zo trots!” 

“Als je de tekst goed luistert, dan proef je de frustratie”

In de clip zien we den Hartog, Jos de Winter (Dikke Dries), Sidney Rubens (ROOST en Brass) en Martijn Cools (Orloff) in hun desolate cafés. “Precies zo hebben we erbij gezeten: vloekend in jezelf.” Den Hartog viel van een bruisend horeca leven in een negen-tot-vijf ritme. “Overdag was ik een soort kantoorpikkie, ’s avonds viel ik voor de tv in slaap. Ik verveelde me een ongeluk.” Geregeld pakte hij de fiets naar de zaak. “Dan schonk ik mezelf een wijntje in en was ik weer eventjes in m’n element.” 

Dat gevoel zit voor hem ook in het nummer: “Als je de tekst goed luistert, dan proef je de frustratie. De hele Utrechtse horeca is dankbaar dat we onze gasten weer gaan ontmoeten.” Of we Dennis van Aarssen binnenkort ook live in ’t College gaan horen? Den Hartog hoopt van wel. Tot die tijd verwacht hij dat het lied de nodige impact gaat hebben. “Ik ben zo trots op iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Ik hoop dat iedere horecaondernemer dit maandag gaat draaien: in Utrecht en ver daarbuiten!” Bekijk hieronder de clip. 

Joep Lucassen

4 reacties

Reageren
 1. Frustraties genoeg en ook nog wel begrijpelijk. Leuke clip, dat wel.
  Maar deze jongens hebben voor het eerst van hun leven de tering naar de nering moeten zetten. Maar dat geldt eigenlijk voor een heel groot gedeelte van ondernemend Nederland. Dus dit jaar effe niet 3x op vakantie, zelfde autootje jaartje blijven rijden, niet de nieuwste IPhone dit keer, Botox bij moeders een jaartje opschuiven, geen verbouwinkje thuis, en dus weer effe “potten”.
  Hard gaan werken, en beloven niet meer te mekkeren.
  Wedden dat jullie een goed belegde boterham blijven eten!!
  Veel succes, en blijf gezond

 2. Mooi gedaan mensen 😄👌
  Ik hoop dat jullie weer snel boven Jan zijn👍🏻Heel veel succes 🎈

 3. Yesss, wat een originele manier om de heropening op 1 juni te vieren. Tot gauw!😋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *