Waar jarenlang snackbar “Broodje Ploff” aan de Ganzenmarkt zat, opende in juni de horecazaak Twintig de deuren. Precies twintig (jawel) weken kon er geluncht, geborreld en gedineerd worden. Toen moest eigenaar David Lambers net als zijn horeca-collega’s vanwege de coronamaatregelen weer dicht. En vandaag gaan ze weer open. Je kan er tussen 16.00 en 21.00 Hollandse maaltijden halen. Of laten bezorgen.
“Niet ingewikkeld maar gewoon goed”
David Lambers klinkt ondanks de coronaperikelen opgewekt. “Hoewel wij nooit een pré-coronaperiode hebben gehad en onze gasten vanaf de opening op afstand moesten zitten, liep Twintig hartstikke goed. Dat we weer dicht moesten is natuurlijk jammer maar het heeft geen zin om triest af te wachten tot dit over is. Dus hebben we Ofjeworstlust? opgezet. Dat gaat vanuit Twintig eenvoudige maar Hollandse maaltijden aanbieden. Denk aan winterse happen als stamppot, snert, hete bliksem en hachee. Niet ingewikkeld maar gewoon goed. Om 16.00 uur stap ik op de fiets om de eerste bestelling af te leveren. Ik heb er zin in.”
Ofjeworstlust! Is zeven dagen per week open.
We hebben net de stamppot hete bliksem en de rode kool hachee op…. met als vooraf uiensoepen… we liggen nu uit te buiken… HEERLIJK… de hache ruikt naar hoe de hache moet ruiken… de aardappelen zijn er genoeg en dan de uiensoep…. smullen…