Vordering afgewezen

Tuinders aan de Rijndijk mogen van de rechter blijven: “Voor ons voelt het vandaag al als lente”

Het waren spannende weken voor de tuinders van de volkstuinen aan de Rijndijk. Op 19 januari stonden zij voor de rechter tegenover eigenaar Drent. Inzet was de huuropzegging per 1 januari 2022. Drent wilde de tuinders van het complex afhebben, zodat hij het opnieuw kon ontwikkelen.

In zijn plannen was sprake van de aanleg van nieuwe paden, een middenplein waar kleinschalige activiteiten kunnen plaatsvinden en enkele werkplekken die te huur worden aangeboden. Mogelijk zouden er ook weer moestuinen terugkeren. Om zijn plannen te realiseren zegde Drent de huur op. De tuinders beroepen zich op eerder gemaakte afspraken en claimen dat de situatie nog tien jaar ongewijzigd zou blijven. Pogingen om er gezamenlijk uit te komen, leverden niets op. Drent bleef op zijn standpunt staan en probeerde via de rechter zijn gelijk te halen.

Gisteren kwam de rechter met de uitspraak waarin de eisen van Drent werden afgewezen.

Drent heeft  volgens het vonnis een onvoldoende zwaarwegende grond voor de opzegging van de huurovereenkomsten. Dit heeft tot gevolg dat de opzegging van de huurovereenkomsten bij brief van 3 mei 2021 niet heeft geleid tot het einde van de huur. De huurovereenkomsten duren na I januari 2022 voort. De tuinders hoeven de tuinen niet te ontruimen.

De eigenaar kan tegen het vonnis in beroep. De tuinders zijn opgetogen over de uitspraak. “Voor ons tuinders aan de Rijndijk voelt het vandaag al lente.”

Lees hier ons eerdere verhaal over de Rijndijk.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *