Met ton aan de wandel

Ton neemt afscheid van De Rode Beuk

Ton was in het Wilhelminapark getuige van de laatste momenten van De Rode Beuk. Zonder overdrijven een even historisch als triest moment. Maar we kijken vooruit. De nieuwe boom staat al klaar bij een kweker in Brabant. Binnenkort krijgt deze bruine beuk zijn nieuwe stek op de rotonde Emmalaan/Oudwijk. Nadat de oude beuk in zijn geheel is verwijderd worden de wortels en de stamvoet verwijderd. Hierna wordt er schone grond aangebracht waarin de nieuwe waardige vervanger wordt geplant. De verwachting is dat alle werkzaamheden van kap tot herplant ongeveer twee weken duren.

 

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *