zingeving en verbinding

TivoliVredenburg viert Kerstavond met De Nieuwe Nachtmis

Op twitter is cabaretier, schrijver en presentator Oscar Kocken zijn eigen talkshow gestart

Op 24 december – Kerstavond – opent TivoliVredenburg de deuren van de Grote Zaal voor een gloednieuw initiatief: de Nieuwe Nachtmis. De Utrechtse theatermaker Oscar Kocken initieerde dit programma als een alternatief voor mensen die zoeken naar zingeving en verbinding, maar voor wie de traditionele kerkelijke vieringen dit antwoord niet (meer) bieden. In een anderhalf uur durend programma kunnen bezoekers onder zijn leiding genieten van ‘preken’, muziek en verhalen. Onder meer schrijver Adriaan van Dis, seksuoloog Ellen Laan, soulzanger Jeangu Macrooy en gospelkoor Gospel Rainbow Singers dragen bij aan het programma. 

Nieuwe Nachtmis wil Utrechters verbinden 

Polarisatie, politieke versplintering, de groeiende kloof. Zomaar wat woorden die we regelmatig in de krant lezen. Waar kunnen we, ondanks al onze verschillen, samen in geloven? Dit is de vraag die Kocken met de Nieuwe Nachtmis wil beantwoorden. In samenwerking met TivoliVredenburg bracht hij een theatraal programma tot stand waarin klassieke elementen van de mis terugkeren, maar met een seculiere invulling. Het programma wil inspireren, prikkelen en verbinden. Samen met de sprekers en muzikanten gaan we op zoek naar ideeën die ons anno 2019 dichter bij elkaar brengen. Om het programma voor iedereen toegankelijk te maken, mogen bezitters van een Stadspas gratis naar binnen. 

Literatuur, wetenschap, satire en muziek op het podium 

Het programma voor de Nieuwe Nachtmis is divers. Geïnspireerd op de traditionele liturgie van de mis passeren diverse onderdelen de revue. Schrijver Adriaan van Dis vertelt een alternatief kerstverhaal, soulzanger Jeangu Macrooy zingt, gospelkoor de Rainbow Gospel Singers bezielen en seksuoloog Ellen Laan past lessen uit de slaapkamer toe op onze samenleving. Scenarioschrijver Daan Windhorst laat de belangrijkste momenten van 2019 passeren in een satirisch jaaroverzicht en de Nachtmis- huisband onder leiding van de gebroeders Jan en Keez Groenteman speelt speciaal voor de Nachtmis geschreven nummers. Binnenkort worden de laatste namen bekend gemaakt. 

Kijk  hier voor de kaartverkoop.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *